сряда, 12 септември 2018 г.

Бисквити с нутела





Изключително вкусни бисквити с течна шоколадова среда. Препърженото масло придава  ядков аромат, който изключително добре си кореспондира с лешниковия вкус на нутелата. Тестото може да се приготви няколко дена предварително и да се съхранява в хладилник, увито в найлоново фолио. Подходящо е и за замразяване. Тъй като нутелата се размеква много бързо на стайна температура, съветът ми е да замразите бонбоните върху две отделни дъски. Първо направете бисквити с половината нутела, като другата част държите до последно във фризера. За да не се размеква от топлината на ръцете ви отлепяйте бонбоните от хартията с ножче или малка шпатула. За още повече улеснение ползвайте латексови ръкавици.

Продукти за около 30-34 бисквити:

225 г масло
200 г мека кафява захар
2 яйца
ванилия
350 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
2-3 щипки сол
100 г шоколадов чипс
150 г нутела





Приготвяне:

* Постелете дъска или равна чиния с хартия за печене или тефлонов лист. Сипете нутелата в пош и шприцовайте малки топчета с големина на шоколадов бонбон. Сложете дъската във фризера и замразете за 2-3 часа.






* Сипете маслото в малка касерола и го оставете на бавен огън, докато стане с лешников цвят. Прецедете го от падналия на дъното белтък и охладете.

* Към охладеното масло сипете захарта и разбъркайте на крем до леко побеляване. Добавете яйцето и ванилията. Разбийте за кратко с телена бъркалка. Прибавете брашното, смесено с шоколадовия чипс и бакпулвера. Разбъркайте добре и приберете в хладилника за 30-40 минути.

* Загрейте фурната на 180*. Гребнете от тестото една пълна супена лъжица. С пръсти оформете на питка. В средата сложете един замразен бонбон нутела и загърнете добре краищата на тестото около него. По този начин направете останалите бисквити.

* Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и изпечете за около 12-15 мин. Да ви е сладко!





2 коментара:

  1. От няколко дни не мога да разглеждам рецептите чрез лаптопа си,а преди не беше така.Пиша от телефона си.Дава ми Забрана 403.На какво се дължи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, да. Много се извинявам за неудобсдтвото. Имам проблеми напоследък с доставчика на домейна на сайта ми. Какво да ти кажа, просто ме изнудват да вляза в бизнес-група, тоест, искат повече пари. И тъй като аз не им се давам ми спират сайта за някакво време. Уж засега се разбрахме, че да видим. Много, много съжалявам.

      Изтриване