събота, 4 май 2019 г.

Солени охлювчета






Соленките са много крехки и вуксни. Ако желаете може да сложите ким в тестото или да ги поръсите отгоре.

Продукти за около 50 - 60 броя:

125 г меко масло
1 яйце
100 г настъргано сирене
230-250 г брашно
сол на вкус

пълнеж:

1 белтък
100 г настъргано сирене
1-2 с.л. прясно мляко

Приготвяне:

* За тестото заедно разбъркайте на гладък крем маслото, яйцето и сиренето. С брашното омесете меко и еластично тесто. Ако сиренето е много солено не слагайте сол в тестото.

* За пълнежа смесете всички продукти, докато получите гладка смес. Ако сместа е много гъста добавете още малко мляко. Консистенцията трябва да е подходяща да се маже леко.

* Разделете тестото на 4 части. Всяка по отделно разточете на много тънка кора, като за юфка. Намажете с тънък слой плънка и завийте на руло. Увийте рулата стегнато в найлоново фолио и ги оставете за 20 минути във фризер. След като тестото добре се е стегнало го нарежете на кръгчета. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и изпечете до златисто в загрята на 180* фурна за около 20-25 минути. Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар