петък, 4 септември 2020 г.

Салата Одеса


 
"Одеса" е една от най-вкусните украински салати. Не знам кой и кога е сътворил рецептата, нито защо я е нарекъл с това име. Салатата е много популярна и обичана в цяла Русия, както и в много други страни. Търпи вариации в приготвянето, но основните продукти си остават винаги едни и същи - прясна краставица, кашкавал, царевица, варени яйца и ароматен сметанов дресинг. Днес ви представям именно този вариант. Салатата е много свежа, опитайте я!


Продукти за 4 порции:

250 г краставица
3 твърдо сварени яйца
100 г кашкавал
150 г консервирана отцедена царевица
2 стръка ситно нарязан зелен лук
2 с.л. ситно нарязан копър
2-3 скилидки счукан чесън
150 г заквасена сметана
сол и черен пипер на вкусн

Приготвяне:

* Нарежете краставицата на малки кубчета без да я белите. По същият начин нарежете яйцата и кашкавала.

* В купа смесете краставицата, кашкавала, царевицата, лука, чесъна и копъра. Залейте със сметаната и разбъркайте. Посолете и подправете с черен пипер. Накрая добавете яйцата и отново разбъркайте внимателно, за да останат на парченца. Сервирайте с листа зелена салата. Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Йоли, всичко, всичко, всичко, което направя по твои рецепти е невероятно вкусно! Тази салата също :) Благодаря ти, съкровище!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много ме радваш! Благодаря ти от сърце за думите и доверието!

      Изтриване