От мазнината на авокадото бисквитите стават много крехки и нежни като консистенция. Тъй като авокадото е неутрално на вкус, непременно добавете аромати към тестото. В случая то допринася за мекотата на бисквитите, но не и за вкуса им. Може да добавите и ядки за по-богат вкус. За съжаление свежия зелен цвят, който се получава в суровото тесто се изгубва след изпичане. Ако не ви харесва така може да добавите малко зелена сладкарска боя.
Продукти за около 50 сладки:
1 намачкано с вилица зряло авокадо
100 г меко масло
180 г захар
ванилия
настъргана кора от 1 лимон или портокал
1 яйце
140 г шоколадов чипс или натрошен на ситно шоколад
200 г брашно
1 равна ч.л. сода бикарбонат
1 равна ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
* В купа смесете авокадото, маслото, захарта, ванилията и лимоновата кора. Разбъркайте всичко на крем. Ако авокадото е добре узряло няма нужда да ползвате миксер. Достатъчно е да разбъркате с домакинска телена бъркалка. Добавете яйцето и отново разбъркайте.
В отделна купа смесете брашното заедно с шоколада и двата вида набухвател. Прибавете ги към маслената смес и разбъркайте.
* Загрейте фурната на 180*. Покрийте тава с хартия за печене и с лъжица направете малки купчинки от тестото. Изпечете бисквитите за около 20 минути. Да ви е сладко!