Хрупкав бекон може да приготвите и на фурна. Изпечете го върху хартия за печене докато се препече и стане златисто-кафяв. След като изстине добре го начупете на парчета. Може да го съхранявате затворен в буркан на стайна температура.
Продукти за 4 порции:
8 сини сливи
1 ч.л. мед
20 г масло
1 с.л. балсамов оцет
100 г тънко нарязан бекон
зелена салата по избор
сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин
Приготвяне:
* Препечете бекона в сух тиган с незалепващо покритие докато стане златист и хрупкав. Отцедете го върху кухненска салфетка и го оставете да изстине.
* Нарежете сливите на резенчета и ги запържете в маслото, меда и 1 с.л. оцет. Посолете.
* Разпределете салатата в чинии и я овкусете със сол, черен пипер, оцет и зехтин. Гарнирайте със сливите, а отгоре натрошете бекона. Да ви е сладко!