четвъртък, 23 юни 2016 г.

Топло-пушена скумрия с маслена заливка






Ако обичате фин пастет може да пасирате рибата. Аз я предпочитам на парченца. Преди сервиране оставете предястието за 30 минути на стайна температура за да омекне леко маслото. Поднесете с препечени филийки.

Продукти:

1 топло-пушена скумрия
1 с.л. ситно нарязан лук
1 скилидка счукан чесън
сок и настъргана кора от 1 лимон
2 с.л. каперси
черен пипер
120 г натурално крем сирене
100 г масло
1-2 с.л. ситно нарязан див лук

Приготвяне:

* Сложете маслото в малка тенджерка и го стопете на ниска температура. Засилете малко огъня докато маслото леко забълбука. С лъжица отстранете пяната, която се образува по повърхността. Оставете го настрана да се охлади. След това го прецедете през цедка, като внимавате в прецеденото масло да не попадне от белтъка, който се е утаил. Сипете дивия лук и разбъркайте.

* Почистете рибата от кожата и костите. Накъсайте я на малки парченца и я смесете с всички останали продукти. Ако е нужно добавете сол.

* Сипете рибата в малки бурканчета или купички. Загладете добре повърхността и я залейте с маслото. Съхранявайте в хладилника. Да ви е сладко!





четвъртък, 16 юни 2016 г.

Сладки с Нутела





Тези сладки са с невероятно наситен вкус на шоколад и лешници. Лично аз намалих количеството на брашното, защото стават малко по-твърди, отколкото на мен ми харесва. Съответно, след като брашното е по-малко сладките леко се разливат при печене. Ако искате добре оформени сладки сложете 150 г брашно. Сладките от снимките са с повече брашно и затова имат хубава форма. След като престоят няколко дена стават изключително крехки. Заслужава си да ги опитате.

Продукти за около 25 сладки:

200 г нутела на стайна температура
1 яйце
100 г брашно
допълнително нутела за пълнеж






Приготвяне:

* Мисля, че няма по-лесни сладки от тези. Рецептата видях тук и реших да я опитам. Правих я поне три пъти, докато налучкам моя сполучлив опит. Увеличих нутелата и драстично намалих количеството брашно. Може да видите отигиналната рецепта и да сравните. Сами преценете на кой вариант да се спрете.

* В купа разбъркайте с лъжица или бъркалка нутелата и яйцето. Прибавете брашното и разбъркайте отново. Омесете за кратко с ръце. Ще получите тесто с консистенцията на мек пластелин. Не месете дъго, достатъчно е само съставките да се смесят добре и тестото да спре да лепне. В противен случай от топлината на ръцете започва да се отделя мазнината от нутелата. Тестото става трошливо и сухо. Това е всичко. Целият процес трае 2-3 минути.

* Постелете тава с хартия за печене. От тестото оформете топчета с големина на малък орех. Поставете топчетата в тавата и в средата на всяко направете вдлъбнатина с дръжката на дървена лъжица или с кутрето си. Разширете внимателно вдлъбнатините, доколкото ви позволява тестото, без да се разваля формата на бисквитите.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за около от 10-12 минути. Не ги препичайте! Сложете нутелата за пълнежа в пош с малък накрайник. След като бисквитите добре се охладят ги напълнете и съхранявайте  в кутия. Да ви е сладко!






понеделник, 13 юни 2016 г.

Плодови фантазии



b2ap3_thumbnail_Frutsbgcover01.png


    Какъв специален ден! Чудя се дали е по-специален за мен или за Ева Тонева ... За мен е един от най-радостните дни в живота ми, тъй като тази прекрасница ми посвети своята втора книга "Плодови фантазии". За нея е специален, защото книгата е вече факт и е на пазара! Защото днес има рожден ден! Защото е обичана от всички! Всъщност, самата Ева е една много специална жена! Да е жива и здрава, да и е слънчево на сърцето и с лекота да постига всичките си мечти! Книгата може да купите тук:

https://payhip.com/b/AfyV