Посочила съм в рецептата около 30 броя бисквити. Аз направих 15 големи сладки, като гребвах от тестото с малка лъжица за сладолед. Преценете сами, как на вас ще ви хареса повече. Бисквитите не са много сладки, може да увеличите захарта в тестото с 1-2 с.л., но за мен това е идеалната сладост.
Продукти за около 30 бисквити:
крамбъл:
90 г брашно
70 г светла кафява захар
40 г студено масло на кубчета
60 г бадеми на люспи
1/2 ч.л. канела
тесто:
110 г меко масло
150 г светла кафява захар
1 яйце
3 с.л. кисело мляко
ванилия
1 ч.л. канела
50 г бадеми на люспи
200 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
череши
* За крамбъла сложете в купа брашното, захарта, бадемите и канелата. Разбъркайте и прибавете маслото. С пръсти стрийте всичко добре, докато получите фини маслени трохи.
* За тестото разбъркайте с лъжица или телена бъркалка маслото заедно със захарта. Прибавете яйцето, млякото, бадемите, канелата и ванилията. Смесете брашното с двата вида набухвател и го сипете в маслената смес. Разбъркайте на гладък гъст крем.
* С лъжица гребнете от тестото и го пуснете в купата с маслените трохи. Добре оваляйте отвсякъде. Подредете биствитите в тава, покрита с хартия за печене. В средата на всяка сладка сложете по една череша.
* Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките до златисто за около 15 минути. Да ви е сладко!