Продукти за около 60 - 70 бисквити
250 г меко масло
80 г пудра захар
40 г мека кафява захар
2 с.л. течен мед
1 яйце + 2 жълтъка
350 г бяло брашно
100 г пшеничено нишесте
1 яйце + 2 жълтъка
350 г бяло брашно
100 г пшеничено нишесте
1 с.л. ситно смляно кафе
1 с.л. какао
1/4 ч.л. канела
ванилия
Приготвяне
* Разбийте маслото с двата вида захар и меда. Прибавете яйцето и жълтъците.
* Смесете и пресейте заедно всички сухи съставки. Добавете ги съм маслената смес и омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно.
* Завийте тестото в найлоново фолио и го охладете за 30 минути. Разточете го на части върху набрашнен плот и изрежете бисквити с формички за сладки. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
* Загрейте фурната на 170* и изпечете бисквитите за около 10 - 12 минути. След като изстинат ги украсете по ваше желание. Моите са с глазура от домашен айсинг, чиято рецепта може да видите тук. След като изсъхнаха добре, нарисувах върху нея различни коледни мотиви със сладкарски флумастери.