сряда, 17 септември 2008 г.

Букетчета



Продукти

количествата са по ваше желание

кори за баница
топено масло
сирене
спанак
пресен лук
пресен чесън
черен пипер

морков
шунка
кашкавал
домат
пера от зелен лук


Приготвяне

* От корите изрежете с ножица квадрати 10/10 см. Намажете ги с масло. За всяко "букетче" са необходими 3 квадрата. Наредете ги един върху друг като разминавате ъглите им така, че да се получи нещо като звезда.

* Направете фунийки от алуминиево фолио, ако не разполагате с такива метални. За да са по-устойчиви сложете няколко пласта фолио.

* Увийте нарязаните кори около алуминиевите фунийки и изпечете до леко порозовяване. Бъдете внимателни, бързо прегарят. Може да ги изпечете и предния ден.

* Нарежете ситно спанак, лук и чесън. Пасирайте като добавите малко вода, за да може да се получи гладък гъст сос. Прибавете сиренето и пипера и пасирайте отново.

* Напълнете изпечените фунийки от корите с крема. Използвайте шприц за ваше улеснение.

* С малки формички изрежете цветчета и тичинки от кашкавала, шунката и зеленчуците. Нарежете от моркова тънки пръчици и забодете на тях цветчетата като на дръжчици. Залепете тичинките с малко майонеза или меко масло.

* Забодете в напълнените с крем фунийки цветчетата и гарнирайте със зелен лук.

Сервирайте букетчетата небрежно разпръснати по масата. Да ви е сладко!





6 коментара:

  1. Тези букетчета са просто невероятни. Няма такава красота.

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси Галче.Врътня си е,ама ако знаеш децата как се кефят ... само да видиш усмивките им си заслужава. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, страхотни са Вашите рецепти, имам въпрос за фунииките - и трите квадратчета се изпичт заедно или едно по едно завити в/у фолиото.
    Мерси - Дани

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти Дани,много си мила.Радвам се,че ти харесват букетчетата.Да,слагаш трите квадратчета едно върху друго и заедно ги увиваш по фунийката.Малко е,ако е само една кора,много тънко става и ще се натроши лесно,а и няма да издържи на влагата на пълнежа.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз също съм една от навярно многото Ви почитателки. Наистина господ е сипал щедро таланти върху Вас. Безкрайно Ви се възхищавам! Предстои ми сериозно посрещане на много гости и някои от нещата трябва да се приготвят в последния момент. Колко по-рано бих могла да приготвя тези букетчета без това да се отрази на качеството и вида им ? Благодаря Ви предварително и ще един път много се радвам, че има хора като Вас.

    ОтговорИзтриване
  6. Много,много мили думи.Благодаря от сърце!Но нека оставим това Ви,нали може?Вкусната храна предполага далеч по-близки отношения,аз поне така го усещам.И така,дай сега да видим как да направим букетчетата хубави и вкусни без да се налага да се правят в последния момент. Мога да ти дам съвет да направиш по отделно всичко.Пълнежът може да се приготви дори 2 и повече дена предварително.Слагаш го в кутия в хладилника и готово.Цветчетата може да ги изрежеш от предния ден и да ги съхраниш също на студено от предния ден завити в найлоново фолио. За дръжките от морково не е добре.Ще омекнат.Може да се съхранят твърди,ако са в хладилника,но потопени във вода.Не съм сигурна обаче,по-добре е да ги нарежеш в последния момент.Фунийките - нямат никакъв проблем да се изпекат ден,два предварително.За да останат хрупкави в никакъв случай не ги покривай или похлупвай с нищо,дори и с капак.Просто ги сложи в панерче или в някаква купа и ги прибери в шкафа. Но така или иначе пълненето и гарнирането трябва да го направиш най-много час преди да ти дойдат гостите.Иначе фунийките ще омекнат много от крема,морковите ще се скапят,а цветчетата ще имат завяхнал вид.Пипкава работа е,знам,но щом си решила,мисля,че това е единствения начин да ги направиш предравително.Весел купон ви пожелавам и да ви е сладко на всички.

    ОтговорИзтриване