сряда, 17 септември 2008 г.

Скариди в авокадо по португалски






Продукти за 4 порции

2 бр.авокадо
200 г сурови белени скариди
2 с.л.зехтин
сок от 1/2 лимон
1 с.л.соев сос
2 резенчета лимон, нарязани на ситно с кората
1 скилидка счукан чесън
2 щипки суха мащерка
3 щипки сух босилек
2 щипки сух джинджифил
сол и черен пипер на вкус




Приготвяне


* Разрежете авокадото на две половини. Отстранет костилките и издълбайте по-голямата част от вътрешността с малка лъжичка.

* Загрейте зехтина и добавете подправките,чесъна и соевия сос. След като соса кипне прибавете скаридите и нарязаните резенчета лимон. Разбъркайте, подправете с още малко лимонов сок и овкусете със сол и черен пипер. Гответе не повече от  2 минути.

* Оставете скаридите напълно да се охладят и ги смесете с издълбаното месо от авокадо.

* Напълнете  половинките авокадо със сместа. Сервирайте предястието с лъжичка. Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар