събота, 20 септември 2008 г.

Сладкиш с банан и ананас







Продукти

120г меко масло
10с.л. захар
3 яйца
2 ванилии
10с.л.брашно
1 ч.л.бакпулвер

1 малка консерва ананас
3 банана

1 ч.ч.кокосови стърготини
5 с.л.захар
30г течно масло
1 каф.ч.вода


Приготвяне

* Разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Прибавете едно по едно яйцата, а след това и брашното, пресято с ванилията и бакпулвера.

* Сипете тестото в тавичка 23-25см, покрита с хартия за печене. Нарежете един банан и 1/3 от ананаса на кубчета. Поръсете ги върху тестото и леко притиснете с лъжица. Плодовете са тежки и при печенето ще потънат навсякъде в тестото.

 *  Нарежете останалите банани на кръгчета, а ананаса на кубчета. Подредете ги върху сладкиша както желаете без да ги натискате.

* В купичка смесете кокоса, маслото, захарта и водата. Разбъркайте и пръснете кокосовите трохи върху наредените плодове.

* Изпечете сладкиша в предварително загрята на 170* фурна за около 30 - 35 минути. Проверявайте дали е готов с дървена клечица. По средата на печенето покрийте сладкиша с парче алуминиево фолио за да не прегорят бързо кокосовите трохи. Да ви е сладко!








.

18 коментара:

  1. Здравей, Йоли!

    Понеже имам банани и пресен ананас реших да опитам този великолепен сладкиш. Бих искала да Те попитам дали мога да заместя ананаса от консервата с пресен ананас и ако да, то горе-долу какво да бъде количеството на пресния ананас?

    Желая Ти спокойна вечер :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Ееееее,така се радвам!Мислех,че няма кой да направи този сладкиш,а е много лесен,лек и вкусен.Дано ти хареса и на теб.Много по-добре ще е с пресен ананас.Два кръга от него са достатъчни мисля.Ами просто си нарежи кубчета и да са около 1 ч.ч.Това е количеството.Благодаря ти и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ти, Йоли за бързия отговор. Ами аз вече съм приготвяла много твои рецепти и всеки път оставам очарована от резултата :-) Вече даже, когато реша да правя нещо сладко просто гледам с какви продукти разполагам и започвам да преглеждам твоя блог. Така приготвих някои сладкиши по твои по-стари рецепти и в къщи толкова много ги харесахме, че се чудя защо няма коментари отдолу под рецептата :-)
    Утре ще напиша отзиви за сладкиша. лека нощ :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Скъпа, Йоли!

    Преди малко извадих сладкиша от фурната и изглеждаше и ухаеше толкова вкусно, че още топъл го разрязах. Мога само да кажа, че е това е една РАЗКОШНА плодова пита. Незнам как ги измисляш тези твои рецепти, но вкусовете на различните съставки винаги се съчетават толкова добре и резултата винаги е на 100% ВЕЛИКОЛЕПЕН!!! Благодаря Ти от сърце, Йоли за трекрасните рецепти :-)

    Лека и усмихната вечер :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Толкова си мила и сладка! Сега е 23.55 и съм се ухилиха с всичките си зъби! Лягам щастлива. Прегръдки и много, много благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасен сладкиш, Йоли! Имах пресен ананас и използвах него, а кокосовие стърготини смесих с кафява захар. Мисля, че стана сполучлив. Благодаря да идеята, както и за всички останали идеи :)
    Росица Великова

    ОтговорИзтриване
  7. Мерси Роси.Много се радвам,че се е получил хубав сладкиш.Да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване
  8. Яна Николова
    Приготвих този десерт когато дъщеря ми две седмици непрекъснато повтаряше, че иска кейк с банани. Разтърсих се за подходяща рецепта и попаднах на тази. При приготвянето не успях да разбия добре захарта и се притесних, че десертът ще стане тиклав и няма да се получи добре. Но не. получи се страхотен десерт. Особено когато го опитахме добре охладен на другия ден! Страхотен вкус ! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно, Яна!Много се радвам,че се е получил хубав сладкиш.Поздрави дъщеря си специално от мен и и благодари, че те е подтикнала да опиташ тази рецепта. Благодаря и на теб за доверието.Да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравей Йоли!
    Днес реших да изпробвам този сладкиш, да
    ти кажа мен не ме бива в правенето на сладкиши но дано ми се получи защото изглежда много лесен и вкусен . По късно ще напиша какъв е резултата :))))))))

    ОтговорИзтриване
  11. Ще ти се получи,знам си го аз!Успех и благодаря.Чакам да споделиш резултата.Дано ви хареса.

    ОтговорИзтриване
  12. Malko sam obarkana, kolko dalgo se peche sladkisha pri nalichieto na plodive, klechicata e vinagi "mokra"

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ти,че ми обърна внимание.Пропуснала съм да напиша времето за печене,добавих го.Не се притеснявай,може при плодовите сладкиши клечката да е мокра,но когато сладкиша е изпечен добре по нея няма полепнало сурово тесто.А иначе нека си е мокра,не пречи.Мисля, че 30-35 минути са достатъчни.Благодаря ти отново,ще се радвам,ако опиташ сладкиша.

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря ти,че ми обърна внимание.Пропуснала съм да напиша времето за печене,добавих го.Не се притеснявай,може при плодовите сладкиши клечката да е мокра,но когато сладкиша е изпечен добре по нея няма полепнало сурово тесто.А иначе нека си е мокра,не пречи.Мисля, че 30-35 минути са достатъчни.Благодаря ти отново,ще се радвам,ако опиташ сладкиша.

    ОтговорИзтриване
  15. Не обичам кокос или кокосови стърготини мога ли да ги заменя с друго? И какво може да е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, не се притеснявай, разбира се, че можеш да ги замениш с това, което обичаш. Например вместо банани сложи ябълки или круши на кубчета. Трябва да е по-твърд плода за да не разкаши и да не е замразен. Или пък череши или вишни от компот също би станало добре. Кокоса може да замениш с фини овесени ядки. Като се препекат стават хрупкави и много вкусни. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ.

      Ще се радвам, ако оттук нататък посещаваш и пишеш в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да пиша нови рецепти, а и ми е доста трудно да се занимавам и двете места едновременно. Благодаря ти за разбирането.

      Изтриване
  16. Направих го-бързо,лесно,превъзходно!Вместо кокос-натрошени шоколадови бисквити.Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз ти благодаря за доверието и хубавите думи! Много се радвам, че ти хареса сладкиша и е станал добре! Страхотно!

      Изтриване