Продукти
1/2 пакет макарони - раковини / големи
200 г бяло пилешко месо
2 щипки сух розмарин
1/2 главичка лук
5 домата
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. нишесте
1 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус
2 стръка пресен босилек
4 с.л. олио
100 г моцарела
20 г пармезан
Приготвяне
* Сварете пастата според указанията на опаковката. Изсипете я в цедка, полейте със студена вода за да не се слепят раковинките и оставете настрана.
* Нарежете месото на ситни кубчета и за кратко го запържете в олиото. Добавете розмарина, разбъркайте и с решетъчна лъжица го извадете от мазнината в друг съд.
* В същата мазнина задушете нарязаният лук. Попарете във вряла вода доматите и обелете кожицата им. Нарежете ги на малки кубчета и ги добавете към лука. Намалете огъня и гответе соса до сгъстяване.
* Сипете в доматите виното, пресования чесън, захарта и нарязания босилек. Овкусете със сол и пипер. Накрая уплътнете соса с нишестето, разтворено в малко вода.
* Прибавете пилешкото месо към соса, варете 1-2 минути и оставете настрана да изстине.
* Нарежете моцарелата на малки парченца и я прибавете към изстиналото рагу. Разбъркайте.
* Напълнете раковинките с пилешкото рагу, наредете ги в тавичка и поръсете с настърган пармезан. Запечете пастата в силна фурна за няколко минути. Сервирайте раковините топли с песто Дженовезе и добре охладено бяло вино. Да ви е слако!
.
Много хубава рецепта. Свършиха ми обаче раковините. Намирах ги в една лилава опаковка, но сега ... няма. Къде мога да намеря такива раковини, не искам да ги сменям с нищо друго, в краен случай с "Ригатони"? Роси
ОтговорИзтриванеПрава си Роси.Изчезнаха напълно.И мен много ме е яд.Аз от Метро съм ги купувала.Наистина може с Ригатони или с Канелони, но е далеч по-неудобно.Ако намеря някъде по магазините ще пиша.
ОтговорИзтриванеТолкова много е вкусено това рагу, че не исках да спра и затова опитах с ригатони. Сварените ригатони подредих във форма за торта и ги полях с рагуто. Понапълних ги и всичко докрая на рецептата е същото. След печенето във фурната ги оставих да поизстинат и ги нарязах като торта. Времето за подреждане на "ригатонче" до "ригатонче" смятам, че е същото като да напълниш охлювите "Jumbo shells" наречени. Благодаря ти за идеите. Роси
ОтговорИзтриванеЕй Роси,страхотна си! Никак не ги намирам тези джъмбовци напоследък.Ригатони има,ама не ми е дошло на ум да ползвам тях.Много ти благодаря за хубавата идея.Благодаря ти и за милите думи.Радвам се,че ти харесва рагуто.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеConchiglioni MATT това са откритите от мен охлюви, цена 7,47 става 1 опаковка за 2 пъти. Магазина се намира на Съборна до Шератон. GrandFoods се казва. Собственичката е от Бургас. В неделя 25.03 нямаха, но скоро ще зареждат. Пробвах ги от предното зареждане. Роси
ОтговорИзтриванеСупер инфо,Роси.Откога вече ги търся. Благодаря ти много.
ОтговорИзтриване