четвъртък, 5 март 2009 г.

Супа - петминутка





Продукти

1 литър вода
1 ч.л. смлян кимион
1 кофичка кисело мляко
2 с.л. брашно
1 яйце
1 с.л. масло
сол на вкус
натрошено бяло саламурено сирене

Приготвяне

* Разделете млякото на две части. В едната разбъркайте брашното , а в другата - яйцето.

* В тенджерка кипнете водата и кимиона. Прибавете млякото с брашното , маслото и посолете на вкус. Разбъркайте добре и оставете супата да ври 2-3 мин. Добавете маслото. Отнемете тенджерата от котлона и застройте внимателно супата с останалото мляко , в което е разбъркано яйцето. Подправете със сол и сервирайте супата с натрошено сирене.

Тази млечна супичка ми я каза моята приятелка Юлия. Препоръчвам ви я , особено когато нямате време за кой знае какви кулинарни творения.

15 коментара:

  1. Йоли, супичката звучи интересно и вкусно! Ще я пробвам. А снимката.. много красиво!

    ОтговорИзтриване
  2. Дими , това е най-смешната супа на света....Приготвя се по-бързо и от сухите супи. Пробвай да видим дали ще ти хареса.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, и аз ще опитам тази супа днес и ще споделя дали се е получила при мен. Вчера опитах рецептата Ви за картофени палачинки и останах възхитена. Пропуснах някои от състваките, тъй като ги нямах налични. За 14-ти февруари ще направя шоколадовите купички, които показахте по Ютилисима. Поздравявам Ви за нещата, които правите!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще се радвам да пробваш,Ели.Много е смешна тази супа.Сара,стара бургаска рецепта. Дано ти се хареса.Ще чакам да кажеш.

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина става много приятна супата. Направих и поширани яйца. Харесах си още доста рецепти, които мисля от утре да опитам!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти Ели.Радвам се много!Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  7. Zdravei Yoli,otdavna se kanq na tazi supichka,iskam savet dali shte se poluchi bez qice,imam malko detence i oshte ne moje da mu zastroivam supichkite,a tazi smqtam shte mu dopadne.pregradki Simona

    ОтговорИзтриване
  8. Разбира се,Симонка!Давай без яйце, а като порастне ще му забъркваш най-различни вкусотийки с яйчица. Благодаря ти мила!И да го щипнеш по бузките!

    ОтговорИзтриване
  9. Йоли, много се радвам , че намерих различен вариант на нашата семейна любима супа.Приготвяше я баба ми, само че слагаше настъргани картофи и малко фиде, а сиренето го намачкваше с вилица в една купичка и го смесваше с чубрица и се получаваше страхотно. Пробвай , дано ти хареса. А твоят вариант ще пробвам още днес. Красимира Господинова/фейсбук приятелка/.

    ОтговорИзтриване
  10. Непременно ще опитам,Краси.Ще стане и по-плътна така с картофче.Благодаря ти за идеята и да ти е сладко!Обожавам стари бабини рецепти!

    ОтговорИзтриване
  11. Йоли,
    Днес за пръв път те гледах по телевизията и се влюбих в рибната рецепта, супата любима на сина ти и Австрийската торта! Намерих си ги в този блог и ще ги опитам като се прибера в къщи в моята си кухня.
    Един въпрос обаче, как правиш зелените точки на супата-петминутка? Много са ефектни и аз искам да ги направя...ако имаш време, моля коментирай и предварително благодаря за разкошните идеи!
    Саша

    ОтговорИзтриване
  12. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ти Саше.Много си мила.Ще се радвам да опиташ рецептите ми и после да споделиш дали са ти харесали. Точките по супата си дойдоха ей така ... от самосебе си като идея.По принцип често правя песто от различни зеленилки - босилек,магданоз,листа от репички или броколи.Или пък от каквото зелено се сещаш.Като разредя част от пестото с повече зехтин се получава един зелен сос.Тежките частици се утаяват на дъното,а изплувалата отгоре мазнина е с красив зелен цвят.Много хубаво стои върху различни ястия,салати и супи.Това е.Простичко,но ефектно.

    ОтговорИзтриване
  14. Здравей, Йоли! Първо да ти кажа, че си велика! Нямаш равна! И сега въпросът ми: понеже не обичам кимион, с какво мога да го заменя?

    Поздрави!
    Р.

    ОтговорИзтриване
  15. Мерси много.Ами ... чакай да видим.Всичко, което би подхождало на кисело мляко и сирене.Може копър,чесън,самардала,защо не мента?Най-добре е да си сложиш това,което на теб ти харесва.Тук няма задължителни неща,нали знаеш?

    ОтговорИзтриване