сряда, 17 февруари 2010 г.

Лека салата с пилешко месо






Продукти за пилешкото роле

250 г пилешки гърди
4-5 пресни гъби
бяло саламурено сирене
розмарин
босилек
сол и черен пипер

Салата

пресни зеленчуци по ваш избор
дресинг по ваш вкус

Приготвяне

* Разделете пилешките гърди на половина. Разрежете ги на две напречно без да прерязвате края. Трябва да получите една тънка голяма пилешка пържола. С домакинско чукче изтънете месото равномерно и овкусете със сол и пипер. Намажете в средата със смлян босилек и поръсете с розмарин. Сложете малко сирене и половината гъби, нарязани на едро. Не обработвайте термично нито един от продуктите.




* Сложете двете парчета месо заедно с пълнежа върху две парчета найлоново фолио. Завийте на стегнато руло. Краищата на найлона завържете на възел.





* Сипете в тенджера вода след като заври пуснете в нея двете рула. Водата трябва да ги покрива. Варете 10-12 мин. Извадете рулото и го освободете от найлона. След като изстине го нарежете на филийки и сервирайте със свежа салата.


* Много лека вечеря,вкусна и полезна. Импровизирайте с пълнежа на месото,както и с избора на салата и дресинг. . Ако желаете може да сервирате ролето отделно. То е превъзходно мезе за вино. Да ви е сладко!






.

11 коментара:

  1. Чудесна салата и пилешко както всичко тук!
    :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли,
    оригинално и красиво,
    за вкус - грантирано от теб!
    Хубав ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Оо, това ще е точно по вкуса ми! Благодаря ти, Йоли :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Страшно ми хареса това руло, Йоли! Аз месо не обичам и единственото, което похапвам отвреме навреме е пилешкото. Тази рецепта непременно ще пробвам. Но може да заменя гъбките с нещо зеленчико....:))))
    Страхотни снимки си направила както винаги! Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря момичета. Наистина това си е една лека вечеря. Опитайте,ще ви хареса.

    ОтговорИзтриване
  6. Браво Йоли!
    Не минава ден без да посетя твоя blog.Страхотни рецепти и красиво декорирани.
    Може ли да ми обясниш по-подробно какво найлоново фолио си използвала за завиването на ролото.
    Успех и да ни радваш с повече вкусотийки.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря,радваш ме,че се отбиваш така редовно на гости в блога ми.Да ти е сладко!

    Фолиото си е най,най простичкото "свежо"фолио,което купуваме от всеки магазин.Аз нямам и представа дали има различни видове,просто си е найлоново фолио.Нищо специално.

    ОтговорИзтриване
  8. Mnogo hubava recepta, no kato ekolog ne mi haresva vareneto na produkti za qdene s nailona,poneje sled 60 gradusa toi e vreden. Zatova maika mi, koqto e pravila podobni rulca probva da gi pravi o slednia na4in. Pak se uviva v nailon ili drigo, slaga se da prestoi ot ve4erta v hladilnik, ili vuv frizer za 1 4as i v vrq6ta podsolena voda se puskat, kato predi tova se maha nailona. vodata trqbva da vro dobre, za da ne se namali temperaturata. :D probvaite i taka. Ne se razpada. Az pravq i surov variant - obezmaslena izvara i hlqb, podpravki, vvutre gubki, meso, bekon, i kakvoto vi haresa. Stqga se pak i se slaga v hladilnika...Na sutrinta se narqzva kato predqstie ili kum salata.

    ОтговорИзтриване
  9. Мила Мариана,много,много ти благодаря за споделената информация, както и за начина на готвене в този случай.Мисля,че всички ще се възползваме от нея и затова ти благодаря и от името на читателите си.Няма как да знам за всичко ,което е полезно или пък не.Затова винаги много се радвам,ако някой читател ме посъветва допълнително с нещо.Благодаря ти от сърце!

    ОтговорИзтриване
  10. Направих роленцето, но салата ще е айсберг. Дано се хареса :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз се надявам да ви хареса. Много, много ще се радвам, ако е така. Благодаря ти, че пробва и ми писа.

      Изтриване