петък, 25 юни 2010 г.

Млечен ягодов крем в шоколадови чашки





Представям ви идея, стара и позната на всички. Но въпреки това наистина можете да изненадате гостите си с нещо по-нетрадиционно като визия.

За да направите  шоколадовите чашки са ви нужни надути малки балони и стопен и охладен шоколад. Хубаво е да си купите балони от по-тънка гума. Плътните балони се отлепят много по-трудно и има опасност чашката да се начупи.






Просто топнете балоните до половина в шоколада и ги поставете върху харния за печене да се втвърди шоколада. Можете да ги съхранявате в хладилника.









След като шоколадът се е стегнал много добре пробийте с игла балоните и бавно и внимателно издишайте въздуха от тях. Това е важно за да не се начупят чашките. Ако пък искате да сте напълно уверени, че това няма да се случи ги топнете втори път в шоколад за да станат с по-дебел слой.

Е, това е всичко. Напълнете ги с крем и плодове по ваше желание. Аз ги напълних с крем от изцедено,подсладено и ароматизирано с ванилия и лимонова кора кисело мляко и парченца пресни ягоди. Леко, свежо и сезонно ... . Заповядайте и вие!






Ако пък искате да направите "рошави" и цветни кошнички от бял шоколад първо нарисувайте балоните с разтворена хранителна боя.






После с четка за рисуване "нацапайте" небрежно и релефно белия шоколад. Оставете да се втвърди шоколада, отстранете балона и сте готови за сервиране.







.

16 коментара:

  1. Ех, че хубави шоколадови закачки, Йоли :)
    И с ягодки!!!
    Усмихнат и много шоколадов ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, ти си най-богатия извор на идеи, когото познавам :)
    Благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, това е много свежо и хубаво предложение за тези дни. Не всички знаем за това как се правят шоколадови кошнички, така че мерси за идеята. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Бликаш от идеи скъпа Йоли:)) Поредното ти изкушаващо предложение го потвърждава! Изглеждат чудесно, а начинът на приготвяне е страшно идеен. Целувки

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли,
    отново прекрасна и готина идея за кошничките. Знам я аз, но твоето представяне е неустоимо и изглежда супер лесно.
    Желая ти нестихващо творческо вдъхновение и хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли, прекрасни са!
    Идеята може да е стара, но изпълнението е перфектно!

    ОтговорИзтриване
  7. За мен идеята е сьвсем нова и страшно ми допадна. Но ми беше много трудно да отлепя балоните, някои купички ги развалих. Чудя се, ако балоните се намажат с олио или брашно, дали ще хване шоколада...

    Сьщо препорьчвам да се тьрсят балони без надписи, защото на моите пишеше Happy birthday, който се отпечата на школада.

    ОтговорИзтриване
  8. Много благодаря на всички.Радвам се,че ви харесаха.

    Кате,и при мен някои купички се начупват.После пак претопявам шоколада или ... го изяждам.Знаеш ли какво съм забелязала?Много си зависи от самите балони.Има някои,които са доста плътни.Гумата им направо е много дебела.А по-тъничките са по-подходящи и лесно се отлепват.Може би е затова.Не знам какво да ти кажа за олиото...да,можеш да пробваш,но само на един балон.Ако става тогава направи и останалите така.И пиши и тук какъв е резултата.Веднага ще го допълня в рецептата.Благодаря ти и успех следващият път.

    ОтговорИзтриване
  9. Да непременно ще пробвам, но не обещавам кога, че ми предстои раждане. За всеки случай, като ги напьлних стана много добре (сложих тирамису вьтре). Мисля, че гостите довечера ще са впечатлени. Много, много благодаря и доскоро.
    ПП. Викат ми Ина ;)

    ОтговорИзтриване
  10. О,да.Ина ми харесва много повече.Искам да ти пожелая леко и безпроблемно раждане.Да се появи на този свят едно мъничко сладко бебче,което да расте безгрижно,усмихнато и много да те радва.

    ОтговорИзтриване
  11. Отново здравей от мен :) Днес намерих много ароматни ягоди на пазара и се сетих за твоето творение :) Казах си,че непременно трябва да го направя,а и разполагах със свободно време...И така,запретнах ръкави...Излишно е да споменавам колко е лесно,но за сметка на това много ефектно!Сина ми беше очарован от десерта.Наистина божественна комбинация от шоколад,ягодки и мляко!Поздрави и прегръдки!Уникална си!

    ОтговорИзтриване
  12. Аз ти благодаря мила.Да ви е сладко с детенце.На мен ягодите са ми любим плод!

    ОтговорИзтриване
  13. имам въпрос за 12 кошнички колко шоколада трябват и мерси предварително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Мисля, че 200 г ще е достатъчно, но зависи от големината на балоните. Зависи колко ще ги надуеш. Принципно чашките са по-симпатични като се направят по-мънички. Ще се радвам, ако ти хареса десерта. Благодаря ти!

      Изтриване