събота, 9 април 2011 г.

Топла пилешка салата





Продукти за 4 салати

1 салата айсберг
1 малка зелена салата
4 стръка зелен лук
4 стръка пресен копър
1 малка тиквичка
2 зелени чушки
1 краставица

Дресинг

сок и настъргана кора от 1 лимон
1 каф.ч. вода
4 с.л. зехтин
 сол и бял пипер на вкус

За зеления сос

1 връзка копър
1 връзка магданоз
няколко стръка целина
2 стръка пресен чесън
4 с.л.зехтин
1 каф.ч. вода
сол на вкус

600г бяло пилешко месо









Приготвяне

* Накъсайте двата вида салата в 4 големи чинии. Добавете зеленчуците, нарязани на пръчици. Разбъркайте съставките за дресинга и залейте салатите.

* В тесен и дълбок съд сложете всички продукти за зеления сос и пасирайте с пасатор.

*  Нарежете пилешкото месо на късчета, залейте ги със соса и разбъркайте добре. Изпържете месото в малко олио на силен огън за 5-6 минути.

* Поднесете салатата с топлото месо и подходящо питие. Да ви е сладко!

Сосът е изключително ароматен и вкусен. Може да приготвите по-голямо количество и да го съхранявате в затворен съд в хладилника. Подходящ е за риба, спагети и салати. Много приятно става, ако замените чесъна с мечи лук ( левурда).





10 коментара:

  1. Страхотна е! Ще опитам и соса!Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. За авокадото не знам, но пилешките късчета с тоя сос непременно ще пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  3. Траяна,непременно го опитай. Сигурна съм,че много ще ти хареса!

    Пеп,какво авокадо? Ама добре,че ме подсети. Скоро правих един дип от авокадо с тиквени семки. Ще взема да го напиша ...

    Благодаря ви момичета!

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубаво си комбинирала продуктите Йоли!!! Ще си приготвя скоро салатката :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Мммм, ще опитам със сос и без сос. Много апетитна и не много калорична.

    ОтговорИзтриване
  6. Маги ,благодаря ти.Ще се радвам,ако пробваш.

    Green-Eyed Girl,никак не е калорична наистина.И е перфектна за лека вечеря.Благодаря ти. А последните ти картички са изумително стилни. Златни ръце .... страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  7. Зеленчуци и пилешко... супер ми звучи, а ги обожавам и двете неща:)

    ОтговорИзтриване
  8. Es un plato delicioso y refrescante ..me encata preciosisima foto y la cancion de ANA TORROJA IDEAL ...besos desde ESPAÑA MARIMI

    ОтговорИзтриване
  9. Йолинка, а не се ли попарва салатката от топлото месо? Винаги това ме е притеснявало при топлите салати!

    Ама толкова вкусно изглежда :)

    ОтговорИзтриване
  10. Роси,кой пък ти я чака да се попари? Излапваш я веднагически. А и не омесвам месото със зеленчуците,а само го нареждам отгоре. Най-лесното е пък да сложиш месцето отстрани до зеленчуците. Няма после да имаш притеснения.Права си де,отврат е попарена салата .... уф... И последно - пилешкото и студено си е много гот!

    ОтговорИзтриване