Продукти за пестото
1/2 връзка магданоз
2 стръка босилек
2 стръка пресен лук
30 г суров шамфъстък
30 г сурови белени бадеми
4 -5 с.л. зехтин
1 - 2 с.л. балсамов оцет
20 г настърган пармезан
сол на вкус
Още ...
1 малка тиква Хокайдо
зехтин
8 - 10 зелени маслини с бадем
8 - 10 листчета сурово пушена шунка
пресен босилек за гарниране
Приготвяне
* За пестото сложете в блендер всички нужни продукти и пасирайте.
* Нарежете тиквата на половина, а след това на 8 или 10 резена, в зависимост от дебелината, която желаете. Посолете и леко намазнете със зехтин.
* Подредете резените в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с песто и ги изпечете за 20 минути в загрята на 200* фурна. По време на печенето може да ги намажете още веднъж с песто.
* Сервирайте резените тиква с пушена шунка и зелена маслина. Добавете още малко сос песто. Да ви е сладко!
* За пестото сложете в блендер всички нужни продукти и пасирайте.
* Нарежете тиквата на половина, а след това на 8 или 10 резена, в зависимост от дебелината, която желаете. Посолете и леко намазнете със зехтин.
* Подредете резените в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с песто и ги изпечете за 20 минути в загрята на 200* фурна. По време на печенето може да ги намажете още веднъж с песто.
* Сервирайте резените тиква с пушена шунка и зелена маслина. Добавете още малко сос песто. Да ви е сладко!
Страхотно изглежда :)Леле представям си аромата на печена тиква и с това песто и за капак лентичка прошуто. МММ
ОтговорИзтриванеУспешна и усмихната седмица!
Йоли красота и неустоими блюда все ни поднасяш и човек не може да устои на гледката а какво ли е когато ги опита!?
ОтговорИзтриванеПрекрасна и спорна нова седмица!
Изглежда прекрасно, Йоли! Много интересна рецепта!
ОтговорИзтриванеСпорна седмица!
Едно необичайно съчетание, което просто казва "опитай ме".
ОтговорИзтриванеСигурен съм, че не само изглежда прекрасно.
Да ни е вкусно с Вкусното! :)
Резултата както виждам е страхотен!
ОтговорИзтриванеНикога не съм пробвала подобна комбинация с тиква,но след като прошуто се връзва добре вкусово с пъпеш,защо да не стане и с тиква?
Предложенията ти Йоли с този уред са направо божествени!А снимките като есенни картчки!
Благодаря ви.Лично на мен тиквата ми харесва много повече така,отколкото сладка.Снощи правих люта тиква с майорана,страхотна стана.Да ви е сладко на всички.
ОтговорИзтриванеizglezhdat strahotno! ne samo rezeptite, no i snimkite sa neverojatni
ОтговорИзтриванеJako lijepo izgleda,obožavam tikve i jela od njih,
ОтговорИзтриванеLijep pozdrav!