петък, 14 юни 2013 г.

Венец с домати и сирене






Продукти за 2 малки венеца

Тесто

50 г стопено масло
120 мл прясно мляко
1 разбито яйце
10 г прясна мая
1/2 ч.л. сол
300 г брашно

Пълнеж

домати
сирене
босилек

разбито яйце за намазване










Приготвяне

* За тестото разтворете маята в млякото и сипете маслото и яйцето. Смесете брашното със солта, добавете го към течните съставки и омесете меко тесто. Оставете го да втаса за 1 час.

* Разточете половината тесто на лента и нарежете 8 триъгълника. Подредете ги като звезда върху хартия за печене. В средата сложете плънка от сирене, домати и листа босилек. Аз подбрах чери доматки, козе сирене и босилек. Може да смените пълнежа според вашия вкус.









* Загърнете краищата на триъгълниците навътре и леко спираловидно като оставяте леки процепи помежду им. Намажете венеца сразбито яйце.









* Загрейте фурната на 200* и изпечете венеца за около 25 - 30 минути. Сервирайте леко топъл. Да ви е сладко!







Идея



.

34 коментара:

  1. Йоли, отново страхотно предложение! И си го представям с всякакви видове плънка, дори сладка...
    Благодаря, че сподели, много оригинална идея!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Бих хапнала едно две парченца :)
    Прекрасен!
    Хубав уикенд от мен, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  3. Ще го направя още утре! :) Ако ми се получи, ще покажа снимки :)

    ОтговорИзтриване
  4. Когато има домати и сирене, не ми трябва друго за да съм нахранена и цяло лято с тях мога да си откарам, сита и доволна :))
    Много добра идея, Йоли и красиво изпълнена, както само ти умееш! Цветно, ароматно, леко и вкусно венче! Браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотен е!
    Не се и съмнявам, че е толкова вкусен, колкото и красив.

    ОтговорИзтриване
  6. Много хитър начин за оформяне на венеца! Светнаха ми очите! Предвид, че е скрил плънка, която много обичам, тоталът дава нещо, което със сигурност ще ми хареса. Ще пробваммм!!! Хубава вечер, Йоли :)

    ОтговорИзтриване
  7. При теб, мила Йоли, всеки път е празнично - идея, рецепта, изпълнение, представяне, всичко е невероятно! Страхотно предложение! Сърдечен поздрав! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря от сърце на всички. Много се радвам, че ви допадна идеята за венеца. Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  9. Чуден е! Вече закусих, но бих си дръпнала единия венец :) не за украса, а за обяд :)

    ОтговорИзтриване
  10. Мила Йоли,
    получи се голяма вкусотия! :) За съжаление снимков материал няма, защото беше изядено за нула време :D Ще има втори опит с различна плънка задължително :)

    ОтговорИзтриване
  11. Много красив венец, вече изпробван и одобрен у дома!

    ОтговорИзтриване
  12. Дай ми един такъв красавец и друго ми не трябва!Прекрасно съчетание от продукти и изпълнение в стил "Йоли" !Много магнетичен е,мила!

    ОтговорИзтриване
  13. Невероятна красота, Йоли! Просто нямам думи...

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря ви мили дами,много се радвам,че ви хареса венеца.

    ОтговорИзтриване
  15. I have to make this.Looks amazing and I am sure that taste very good.

    ОтговорИзтриване
  16. Вече приготвен и даже свърши бързо,бързо.Единият с лук-влашец,дом.изсушени домати,маслинки-два вида,сминдух,гъби.Другият с сирена,кашкавал,зелени подправки,сушени домати.Много вкусни-при сирената маслото в тестото се усещаше по силно.Харесаха се.Мерси

    ОтговорИзтриване
  17. Много хубави пълнежи си избрала Роси.Благодаря ти,че опита венеца.Страшно се радвам,че ви е харесал.Да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване
  18. Разточете половината тесто на лента и нарежете 8 триъгълника,,,,а със другата половина от тестото какво се случва...?

    ОтговорИзтриване
  19. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  20. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  21. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  22. И тук моля за извинение,че огелпих конците и изтрих коментарите.Ралка,благодаря ти мила.Радвам се,че ви хареса венеца.

    ОтговорИзтриване
  23. Йоли,здрасти миличка ! Дано да не ставам досадна,но да тепопитам дали може да си замеся тестото от вечерта и да го изпека на другата сутрин ? Утре мъжлето ми има РД и искам да направя и този венец,освен другите идеи,които отново са твои . Спокойна вечер Краси

    ОтговорИзтриване
  24. Може, Краси. Всяко тесто с мая го позволява. Давай смело, само утре го извади 1 час преди да го печеш от хладилника. Весел празник ви желая и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  25. Yoli,I made this bread today and it is so good. My husband and I enjoyed it very much. Thank you so much for this good recipe.
    http://pomoravka1.blogspot.ca/2013/09/venac-sa-paradajzomsirom-i-bosiljkom.html

    ОтговорИзтриване
  26. Благодаря ти Зори.Страхотен е станал венеца,великолепно си го направила.Имашвеликолепен блог,удоволствие е да гледам и чета вкусните ти рецепти.

    ОтговорИзтриване
  27. Йоли, здравей! От доста време се каня да направя венеца, но се чудя дали би се получило тестото, ако го омеся с безглутеново брашно? Все още съм новак в месенето на тесто и тепърва се уча, затова и питам :)) Мерси много :)

    ОтговорИзтриване
  28. Здравей и ти.За да съм честна ще кажа,че никога не съм месила с безглутеново брашно.Но не мисля,че ще е някакъв проблем,даже изобщо.За твое спокойствие потърси в нета малко информация.Хората си месят съвсем нормално с такива брашна,наистина не би трябвало да е проблем.Ще се радвам,ако опиташ венеца.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  29. Здравей, мила Йоли!
    Пиша под тази рецепта, защото съм си я харесала да я включа в пикника изненада, който искам да направя за един любим човек. Имам обаче следния въпрос - когато мога, с удоволствие гледам предаването ти. Тази пролет гледах един брой , който беше с цяло меню за пикник. Десертът беше ябълкови тарталети. От тогава си мечтая, мила Йоли да реализирам твоето пикник-меню лятото. За огромно мое съжеление, обаче, никъде в сайта на 24 kitchen не мога да намеря видео на предаването... Опитах всякак да го открия и в мрежата, но напразно... Дали би могла да ми помогнеш с някакъв линк или, ако те затруднявам много - просто посочи няколко рецепти от блога, които смяташ за подходящи или пък простички пикник идеи. Иска ми се да е нещо семпло и стилно, без да изглежда, че съм се претрепала от готвене. ;)
    Ще ти бъда страшно благодарна и признателна за помощта, както и приятелят ми, в последствие, предполагам. :-)
    Сърдечни поздрави и пожелание за слънчева събота и неделя!
    И отново благодарности за вдъхновението и фантастичния ти вкус към храната и живота, който така усърдно споделяш с нас! :-)
    Сиси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Сиси. Толкова си мила, благодаря ти! Много съм щастлива, че харесваш предаването и рецептите ми. Надявам се да преживеете един вкусен и романтичен пикник с приятеля ти. Ето, погледни линка към шишчетата, които направих в епизода "Пикник".

      http://www.24kitchen.bg/recipe/pileshki-shishcheta-sas-susam

      Тези тарталети ти ги препоръчвам пред баницата с лапад, която беше в същия епизод. Не е добра, няма да ви хареса. Но тарталетите са чудни. Ето линк и за тях.

      http://www.24kitchen.bg/recipe/tartaleti-s-tikvichki-i-pesto-ot-domati

      Ако искаш да имате някакъв хляб, погледни рецептата за тези билкови хлебчета. Чудни са.

      http://www.24kitchen.bg/recipe/bilkovi-hlebcheta

      Права си, рецептата за ябълковите тарталети не е качена в сайта им. Ето да погледнеш една стара рецепта от блога ми. Тя е същата. Разликата е, че в предаването оформих тестото като тарталети, не съм затваряла сладкиша отгоре с маслена кора за да стане на пай. Също така, в предаването направих ябълковата плънка не във фурната, а на котлона в тиган с незалепващо покритие. И ти така направи. По-бързо и лесно е отколкото във фурната. След това сипваш върху тестото от този пълнеж и печеш. Надявам се да ти хареса.

      http://yoli-www.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html

      Погледни в блога ми категорията Основни ястия. В безмесните бих ти препоръчала Магданозени кюфтенца или Морковени тиганици. Стават чудесни и студени са много по-вкусни. С един млечно - чеснов сос са супер.Разбира се, може и друго да си харесаш.

      Надявам се да съм ти помогнала поне малко. Благодаря ти отново за доверието и весело прекарване сред природата.

      Изтриване
  30. Извинете ме, но аз така и не разбрах къде отива другата половина от тестото? Може би за втори венец? Благодаря предарително :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и от мен. Много правилно си предположила, но аз съм написала най-отгоре, че количествата на продуктите са за 2 малки венеца. Мисля, че като са по-малки някак си е по-хубаво, а и се оформят по-лесно. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

      Изтриване