Благодаря от сърце на Ивана за идеята на тези хрупкави бисквити. Оригиналната рецепта може да видите в невероятно вкусния блог "С нож и вилица в ръка".
Продукти за 20 курабии:
1 яйце
80 г захар
60 г меко масло
настъргана кора от 1 лимон
ванилия
50 г едро смлени орехи
85 г царевично брашно
65 г бяло брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
за овалване:
30 г едро смлени орехи
20 г царевичен грис за качамак
Приготвяне:
* С бъркалка разбийте яйцето заедно със захарта. Прибавете маслото и разбъркайте на крем. Овкусете с лимонова кора и ванилия.
* Смесете заедно двата вида брашно и орехите. Изсипете ги в маслената смес и разбъркайте добре с лъжица. Оставете тестото за 30 минути в хладилника.
* В купичка смесете останалите орехи и царевичния грис. От тестото оформете топчета, оваляйте ги в сместа и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
* Загрейте фурната на 170* и изпечете курабиите за около 15 минути. Да ви е сладко!
* С бъркалка разбийте яйцето заедно със захарта. Прибавете маслото и разбъркайте на крем. Овкусете с лимонова кора и ванилия.
* Смесете заедно двата вида брашно и орехите. Изсипете ги в маслената смес и разбъркайте добре с лъжица. Оставете тестото за 30 минути в хладилника.
* В купичка смесете останалите орехи и царевичния грис. От тестото оформете топчета, оваляйте ги в сместа и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
* Загрейте фурната на 170* и изпечете курабиите за около 15 минути. Да ви е сладко!
чудя се дали мога да заменя орехите с лешници, че ги предпочитам
ОтговорИзтриванеНяма какво да се чудиш, направо ги сменяй. Ще се радвам, ако ти хапесат сладките. Благодаря ти!
Изтриване