Една чудесна салата от леко карамелизирани млади моркови, обилно поляти с лимон и поръсени със сирене и сусам. Ако не разполагате със свежи пролетни моркови може да я приготвите и със стари моркови, но ги нарежете на по-дребни парчета.
Продукти:
500 г млади моркови
2 с.л. зехтин
1 ч.л. пудра захар
сол на вкус
сок от 1 лимон
настъргата кора от 1/2 лимон
2 с.л. натрошено сирене
1 с.л. черен сусам
Приготвяне:
* Почистете морковите и без да ги режете ги запържете в зехтина. Поръсете с пудрата захар и пържете още 1-2 минути за да се карамелизират леко. Посолете и полейте с лимоновия сок. Подправете с лимонова кора.
* След като морковите изстинат ги поднесете поръсени със сирене и черен сусам. Да ви е сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар