неделя, 21 май 2017 г.

Азиатска гъбена салата






Една много интересна салата от Виетнамската кухня, представена от списание Genuss.

Продукти за 4 порции:

1 с.л. ориз Басмати
1 ч.л. семена кориандър
1 ч.л. семена резене или копър
1 ч.л. семена кимион
1/4 ч.л. семена кардамон
1 суха чили-чушка
1 ч.л. куркума
1 с.л. кафява захар
сок от 1 лимон или лайм
4-5 с.л. зехтин
сол на вкус
350 г пресни  гъби
1 глава лук
1/2 връзка магдзаноз
3-4 стръка мента



Приготвяне:


* В сух тиган запечете до златисто ориза, кориандъра, резенето, кимиона, кардамона и чушката. Охладете и смелете всичко възможно най-фино в кухненски робот или стийте в хаванче. Добавете куркумата, захарта, лимоновия сок и 3 с.л. зехтин. Посолете и разбъркайте.

* Нарежете гъбите на едро и ги запържете за кратко в останалата мазнина. Посолете. След като изстинат ги залейте с дресинга. Гарнирайте с магданоз и мента, и поднесете. Да ви е сладко!

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар