петък, 9 март 2018 г.

Мини пакетчета с медена сьомга






Продукти за 6 порции:

250 г сьомга-филе
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. люта горчица
1-2 ч.л. мед
2 с.л. зехтин
1 ч.л. настъргана лимонова кора
сок от 1/2 лимон
розмарин
1/2 тиквичка
1 морков
алуминиево фолио (добре е да е двойно, за да е по-стабилно по време на печене)

Приготвяне:

* Нарежете рибата на 6 порции. Посолете и поръсете с черен пипер. В купичка разбъркайте горчицата, меда, 1 с.л. зехтин, сока и кората на лимона. Намажете порченцата сьомга и ги оставете да се мариноват 20 мин.

* Нарежете тиквичката и моркова на много тънки ивици. Посолете и полейте с останалия зехтин.

* Отрежете 6 квадрата от фолиото. В средата на всеки сложете по малко от зеленчуците, а върху тях парчетата риба. Отгоре поръсете с малко розмарин.

* Завийте фолиото, като добре прищипете краищата. Ако желаете може да ги завържете с готварски канап.

* Загрейте фурната на 180* и изпечете сьомгата за 15 мин. Сервирайте предястието със свежа салата. Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар