След като разбъркате тестото направете бишкотите веднага. Колкото по-дълго престоява, толкова по-плътно става и се шприцова трудно. Затова слагайте малки части тесто в поша и ползвайте накрайник с широк отвор. Тестото е подходящо за замразяване, както и за дълго съхранение в хладилник. Може да шприцовате бишкоти върху хартия и да ги оставите за 1 час в хладилника, след което да ги замразите. Изпечете ги замразени, когато ви се хапва нещо сладичко.
Продукти за около 40 бишкоти:
150 г меко масло
100 г пудра захар
ванилия
100 мл яйчен ликьор
60 г нишесте
250 г брашно
2 щипки сол
глазура:
100 г натурално крем сирене, тип Филаделфия
100 г пудра захар
ванилия
1-2 с.л. лимонов сок
шамфъстък за поръсване
Приготвяне:
* Разбийте на пухкав крем маслото с пудрата захар. Добавете ванилията и яйчения ликьор. Отделно смесете нишестето, брашното и солта. Сипете го на части към маслената смес, като бъркате с миксер.
* Подгответе пош с широк звездовиден накрайник. Напълнете го с част от тестото и шприцовайте бисквити с желана от вас форма в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги за около 15 минути в загрята на 170* фурна.
* За глазурата разбъркайте на гладък крем всички продукти. Сами определете гъстотата, която желаете, като наливате лимоновия сок постепенно. С лъжичка я нанесете върху бишкотите. Поръсете с шамфъстък и ги оставете на стайна температура за няколко часа, докато глазурата засъхне. Да ви е сладко!
С какво мога да заменя яйчения ликьор? Цвета
ОтговорИзтриванеС абсолютно нищо. Той е много специфичен, количеството в рецептата не е малко и ако се замени с нормални яйца ще се получи съвсем друго тесто. просто рецептата е такава. Ще се радвам да опиташ. Благодаря!
Изтриваненяма я рецептата вече...
ОтговорИзтриванеМного се извинявам за причиненото неудобство. Сайтът ми е спрян, но всички рецепти са прехвърлени в нов. Ще се радвам, ако ме навестяваш там.
ОтговорИзтриванеwww.yoli-bg.com
А това е рецептата, която търсиш. Заповядай линк.
http://yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8/%D0%B1%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D1%81-%D1%8F%D0%B9%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%8C%D0%BE%D1%80