неделя, 26 януари 2020 г.

Предястие с авокадо и пушена сьомга






Продукти за 2 порции:

1 авокадо
2-3 с.л. крем сирене
лимонов сок, сол и черен пипер на вкус
2 слайса пушена сьомга
2 ч.л. хайвер по избор

Приготвяне:

* Както споменах, не са нужни точни мерки. Разрежете авокадото на две части по дължина. Отстранете костилката и изгребете вътрешността с лъжица. Запазете корите на двете половинки. Пасирайте авокадото на гладък крем заедно с крем сиренето. Може да сложите по-малко или повече сирене, в зависимост от това, как на вас ще ви хареса като цвят, плътност и вкус. Подправете с лимонов сок, сол и черен пипер.

* Нарежете сьомгата на ситно и също я овкусете с лимон и пипер.

* Напълнете корите с крема до 2/3. С лъжица оформете легло и сложете рибата. Върху нея сипете още авокадо и внимателно загладете с нож. Най-отгоре гарнирайте с хайвер. Да ви е сладко!

*** Кремът от авокадо може да обогатите с мента или чесън. Ако нямате хайвер гарнирайте със свежи кълнове или салата. Пригответе предястието час преди сервиране. Независимо от лимоновия сок авокадото потъмнява, ако престои дълго време.






Няма коментари:

Публикуване на коментар