понеделник, 20 декември 2021 г.

Сладки с марципан

 



След като направите вдлъбнатините в сладките може да ги напълните с някакво сладко, желе или конфитюр. Изпечете ги, оставете да изстинат и поръсете краищата им с пудра захар. За пълнеж са подходящи също и различни кремове. Може да са желирани или меки.

Продукти за около 40 сладки:

200 г меко масло
80 г пудра захар
1 яйце
200 г бадемов марципан
300 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвар
100 г натурален шоколад
100 мл течна сметана
20 г масло






Приготвяне:

* Разбийте маслото и захарта на крем. Прибавете яйцето и ситно настъргания марципан. Разбъркайте до гладкост. Смесете брашното с бакпулвера и омесете меко тесто.

* Покрийте тава с хартия за печене. От тестото направете топчета колкото орех и ги подредете в тавата на разстояние 2 см едно от друго. С коркова тапа от вино направете вдлъбнатини в топчетата. Бавно и внимателно натискайте с тапата, докато стигнете почти до тавата. Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за около 12-15 минути или докато се зачервят приятно.






* За пълнежа загрейте заедно сметаната, шоколада и маслото. Сместа не трябва да завира, достатъчно е сметаната да е гореща, за да стопи шоколада и маслото. Разбъркайте на гладък крем..

* Сипете шоколадовия пълнеж в пош или в найлоново пликче, на което отрежете единия ъгъл. Напълнете вдлъбнатините на сладките, докато пълнежът е още течен. Оставете ги да се охладят добре, за да се стегне шоколадовия пълнеж. Съхранявайте в кутия за бисквити. Да ви е сладко!

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар