неделя, 4 декември 2022 г.

Пържена риба с каперси сос

 



Продукти за 4 порции:

800 г риба по избор, нарязана на парчета
сол и черен пипер
1 с.л. брашно
30 г масло
20 мл олио

сос:

80 г масло
2-3 с.л. каперси
1 голям филетиран лимон
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 скилидки ситно нарязан чесън
сол

Приготвяне:

* Овкусете рибата със сол и черен пипер. Оваляйте я в брашното и изпържете до златисто от двете страни в маслото и олиото. Разпределете я в чинии.

* За соса загрейте маслото. След като започне да се пени добавете останалите продукти и разбъркайте.

* Залейте рибата със соса и поднесете веднага с варени картофи или друга гарнитура по избор. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар