Продукти
1 пакет бутер тесто
1 авокадо
1 зелена чушка
1 зелена люта чушка
2 скилидки чесън
сол на вкус
лимонов сок
100 г пушена сьомга
1 опаковка пъдпъдъчи яйца
черен или червен хайвер за гарниране
Приготвяне
* С малък ринг нарежете тестото на кръгчета. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги надупчете с вилица. Изпечете ги в предварително загрята на 200* фурна. След като изстинат, с показалеца оформете отвор в надутите кръгчета.
* Нарежете авокадото и чушките на ситни парченца. Донамачкайте с вилица, но все пак да се усещат парченца от зеленчуците, добавете пресования чесън и овкусете със сол и лимон.
* Напълнете със сместа волованите, отгоре сложете парченце риба и гарнирайте с половинка яйце и малко хайвер. Да ви е сладко!
Много бързи и лесни малки волованчета за една хапка. Пълнежите са разнообразни, сладки и солени. Оставям ги на вашето въображение. Можете да изпечете волованите от предният ден. Само не ги затваряйте или покривайте за да не се овлажняват. В деня на сервирането ще са хрупкави и свежи. Напълнете ги и ги поднесете на гостите си.
.
Йоли, направих тези воловани (макар и без хайвера) и много ни харесаха - фини, вкусни и впечатляващи. Благодаря за хубавата рецепта. И тях ще ги правим за в бъдеще. Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтанимира,благодаря ти,че се довери на тези волованчета.Не са истинските воловани,които се наслояват кръг по кръг,но ... много са лесни и бързи.Че какво като си нямала хайвер?Важното е да си ги напълниш с това,което обичаш.Импровизацията е най-важното нещо.Благодаря ти още веднъж.
ОтговорИзтриване