Продукти
Количествата на всички продукти са примерни
500 г хлебно тесто
5 с.л.горчица
1 малка глава кромид лук
3-4 листа салвия
1 стрък розмарин или други подправки по избор
сол и черен пипер на вкус
сурови наденици
Приготвяне
* Отстранете червото от надениците и оформете каймата на кебапчета.
* Нарежете на ситно лука и част от подправките. Ако не разполагате с пресни , можете да ползвате сухи. Прибавете горчицата , овкусете със сол и пипер и разбъркайте.
* Разточете тестото на тънка кора. Поръсете я с пресни зелени подправки. Нарежете тестото на триъгълни или правоъгълни парчета. Върху всяко парче сипете малко горчица и поставете по едно кебапче.
* Загънете тестото на кифличка , намажете с разбито яйце и ако желаете , поръсете със сусам или други семена. Изпечете кифличките в предварително загрята на 180* фурна до порозовяване.
Източник : италианско кулинарно списание
Здравей, Йоли!
ОтговорИзтриванеКифличките изглеждат много вкусни. Бих искала да попитам може ли да се използва готово тесто от магазина за рецептата?
Поздрави за чудесна събота и неделя :-)
Че как!Много хубаво даже ще стане с готово тесто.Тичай до магазина и ги почвай.Приятно готвене ти желая и благодаря за коментара.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриване