сряда, 17 септември 2008 г.

Панирани пълнени яйца






Продукти

4 твърдо сварени яйца

20 г шунка
20 г настърган кашкавал
щипка риган
1 ч.л.накълцани зелени подправки
масло колкото лешник
1 ч.л. нишесте
3 с.л.бяло вино
черен пипер

брашно
яйце
галета

За соса

4 жълтъка / от сварените яйца
4 с.л.олио
4 с.л. горчица
сок от 1/2 лимон
настъргана кора от 1/2 лимон
1 скилидка пресован чесън
сол и черен пипер на вкус
  


Приготвяне

* Нарежете шунката на ситно и я запържете за кратко в маслото. Поръсете с нишестето и налейте бялото вино. Прибавете кашкавала и бъркайте докато се стопи. Накрая подправете с подправките.

* Разрежете яйцата на половинки и внимателно извадете жълтъците. Напълнете ги с плънка и слепете 2 по 2. Панирайте в брашно - яйце - галета и изпържете в маслена баня.

* В дървено хаванче сложете всички съставки за соса. Разбъркайте да гладкост.

* Поднесете яйцата с прясна салата заляти със сос. Да ви е сладко!


.

2 коментара:

  1. Здравей, Йоли, въпроса ми сигурно е малко глупав, но жълтъците в соса от варените ли са. Иначе само адмирации за хубавата рецепта. Както винаги си надминала себе си.

    ОтговорИзтриване
  2. Божеееее, тази рецепта е от 100 години, напълно измислена и напълно забравена от мен.Спомням си, че беше по повод какво да правим с останалите от Великден яйца.Разбира се,че соса е с жълтъците от сварените яйца.Ама така куцо го бях написала... Благодаря ти,че ми обърна внимание.Оправих го веднага.

    ОтговорИзтриване