Продукти за 6 киша
1 пакет бутер тесто
30 г настъргано краве сирене
30 г настърган кашкавал
2 с.л. кашкавалена извара
1 с.л. заквасена сметана
1 яйце
60 г нарязана на дребно шунка
1 стрък нарязан пресен лук или 2 с.л. див лук
сол и черен пипер на вкус
2 щипки риган
масло за намазване
формички за тарталети
Приготвяне
* Изрежете кръгове от тестото с диаметъра на формичките. Намажете самите формички с масло и сложете вътре тестото. Надупчете го с вилица.
* Смесете всички продукти за плънката и ги разбъркайте. Напълнете тестените подложки и ги до изпечете до порозовяване на 180*. Сервирайте леко топли. Да ви е сладко!
.
.
Скъпа Йоли, направих тези мини разкошотийки вчера за първия рожден ден на дъщеря ми. Всъщност всичко, което направих бяха все твои идеи и творения, но с тази рецепта възхитих гостите ни истински :) И преди съм правила още по-специални празниците ни с твои рецепти - изключитено интересни, а същевременно достъпни като продукти и техника. Сърдечно те поздравявам за огромния труд, който влагаш и споделяш с нас!
ОтговорИзтриванеСветла
Светле, първо да ти е живо и здраво детенцето! Да расте весела и безгрижна! Много се радвам, че ми се довери. Благодаря ти, че се отби тук да ми пишеш. наистина много ме зарадва!
Изтриване