Продукти
1 патладжан
250 г кайма
1 малка главичка кромид лук
1-2 скилидки ситно нарязан чесън
2 с.л. бренди
1 с.л. сух естрагон
сол и черен пипер на вкус
За доматения сос
500 г настъргани домати
1 малка главичка кромид лук
2 дафинови листа
1/2 връзка пресен босилек
2 скилидки пресован чесън
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
сол на вкус
Приготвяне
* Омесете добре каймата със ситно нарязаният лук ,чесъна, брендито и естрагона. Подправете със сол и пипер.
* Нарежете патладжана на много тънки филийки по дължина. За улеснение ползвайте рендето за рязане на чипс. Гриловайте филийките леко на скара или в тиган-грил без да слагате мазнина.
* Завийте малки сармички в грилованите патладжани и ги подредете в тавичка плътно една да друга.
* Смесете настърганите домати със ситно нарязания лу , чесъна, босилека и дафиновите листа. Овкусете със захарта, нарязаният босилек и сол. Накрая добавете олиото и разбъркайте. Изсипете суровия доматен сос върху патладжаните.
* Изпечете ястието в силна фурна до желаната от вас гъстота на соса. Сервирайте сармичките топли. Да ви е сладко!
.
Йоли, днес видях презентацията на тези чудни сърмички по Юлисима и останах очарована от изпълнението и от теб самата- толкоз добре обясни всичко...Чудя се- мислиш ли - дали и малко чесънче да не пъхна в рулцата, или ще ги "опростя"...а обичам чесънче към патладжан?Благодаря ти, мила Йоли- гледам да не пропускам предаването, а и да следя редовно блога ти...Да се похваля- използвах технологията ти за направа на шоколадови панделки, като украса за тортата (крокантовата) на майка, послучай нейния рожден ден . Шашнах публиката (гостите)! Мария
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря Мими!За всичко!И за хубавите думи, и за доверието и за идеята с чесъна.Ама разбира се,че ще върви много!Непременно сложи.Наистина с патладжана си е ръка за ръка.Браво на теб за панделките и отново ти благодаря.Сега отивам да добавя чесъна в рецептата!
ОтговорИзтриванеЛюбимата ми рецепта! браво йоли !знам че тук винаги човек може да намери най най вкусните рецепти.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Инка. Съвсем ги бях забравила тези сармички. Ама не стават лоши наистина, вкусни са. Благодаря ти много!
Изтриване