Продукти
200 г пушен кашкавал
200 г краве сирене
125 г течно масло
300 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л.сол
500 г брашно
яйце за намазване
Приготвяне
* Кашкавалът и сиренето се настъргват на ситно и се смесват с киселото мляко, в което предварително е угасена содата. Прибавят се маслото и солта. Сместа се разбърква добре и с брашното се замесва меко еластично тесто.
* Тестото се разделя на 6 топки. Всяка се разточва на тънък кръг.
* Нарязва на 16 триъгълника.
* Триъгълниците се завиват на кифлички.
* Кифличките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се намазват с разбито яйце. Отгоре се поръсват с маково семе, сусам или ким.
* Пекат се в предварително загрята на 170*фурна до порозовяване. Да ви е сладко!
.
опитах ги и станаха страхотни явни рецептата е много точна
ОтговорИзтриванеДани,изключително много се радвам.Да ви е сладко.
ОтговорИзтриванеСамо да кажем едно голямо "Благодаря" за страхотната рецепта! И двете ми деца са очаровани (а са доста злояди)!
ОтговорИзтриванеМирона
Благодаря,Мирона.Това е голямо признание за мен ... да накараш две злояди дечица да похапнат ,това наистина е голямо удоволствие.
ОтговорИзтриванеWow! Йоли! Много са хубави, с един такъв деликатен вкус от пушеното сирене. Браво! Намерих само Гуда като пушено, а другото - краве сирене (т.нар. фета при нас). Бих ти била много благодарна ако предложиш и някакъв вариант за кифлички със сладък пълнеж.
ОтговорИзтриванеПрегръщам те силно, мила!
Светулка
Светле,с Гауда сигурно ще са далеч п-хубави.Завиждам ти за избора на твърди сирена.Благодаря ти мила.А за кифлички със сладък пълнеж ти предлагам да погледнеш в"Тестени" едни "Ябълкови пирожки" ... май така се казваха и "Кифлички с маргарин".Е,не ги правя с маргарин,а с масло,но ти както си прецениш.Просто такава им е рецептата.Много са хубави и двата вида.Пробвай ги.Пълнежът вече си е твой избор.Прегръщам те.
ОтговорИзтриванеИзглеждат наистина страхотно! Нямам търпение да изпробвам рецептата! :)Бихте ли ми казали само с какво се поръсва тестото след като се разточи, преди да се нареже на триъгълници? От снимките виждам, че има някаква подправка, но не я намирам в рецептата. Благодаря! :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам,че ще пробвате тези соленки.Искам да добавя,че може да замените пушения кашкавал с обикновен,а за вкус да настържете малко пушено сирене.Или пък да ползвате друго сирене.Колкото по-ароматно,толкова по-добре.
ОтговорИзтриванеПодправката е най-обикновен смлян ким.Проосто реших този път така да го поръся,а не отгоре на рогчетата,както обикновено се прави.Разбира се,може да ползвате всякакви подправки по ваш вкус.
Успех и благодаря още веднъж.
Rogchetata sa strahotni,veche gi izprobvah,napravo sam ocharovana.Blagodaria ti Ioli za apetitnite i vkusni recepti.Shte se postaraia da gi napravia vsichkite.
ОтговорИзтриванеО,Амели ... толкова си мила.Благодаря ти много за хубавите думи и доверието.Весели празници.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта :-) днес спретнах половин доза http://mikiblue.com/2011/01/16/crackers-with-cheese/
ОтговорИзтриванеза нула време нищо не остана :mrgreen:
mikiblue,много ти благодаря,че ги опита.Радвам се,че ги хареса,и че ги представи на читателите си.Прекрасни са станали!
ОтговорИзтриванеЗдравейте.Извинете,че не пиша коментар на рецептата.Със сигурност ще си я запиша и ще я пробвам.А също така ще я дам на сина си да я приготви,защото той много обича да готви.Аз искам да попитам дали не мога да се абонирам за блога-така както имам абонамент за един друг кулинарен блог.По този начин като излезе нова рецепта да я получа веднага по имейла.И още нещо напоследък се научих като младежите да натискам едно копче и да напечатвам рецептата дали ще бъде трудно да въведете такава функция.Иначе за първи път посещавам блога ви и много ми хареса.Бъдете сигурна,че често ще ви посещам и ще ви пиша.За мен а и за моето семейство готвенето значи много.Благодаря.Желая ви много успехи.
ОтговорИзтриванеЗдравей Нели.Много се радвам,че ти харесва блогът ми и ти благодаря от сърце за хубавите думи.В дясно,най-долу,след списъка с четените от мен блогове има едно поле,в което пише "абонамент".Погледни го,регистрирай се там и ще получаваш всички нови рецепти по имейл.А за другата функция ще трябва да погледна и ако се справя ще я прикача и нея.Благодаря ти още веднъж и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравейте.Днес направих тези кифлички!Станаха супер вкусни!Аз не съм от майсторите на тесто и за мен си бе едно голямо предизвикателство!Успях и това ми дава кураж да опитам нещо друго!Благодаря на Йоли за рецептата
ОтговорИзтриванеБраво Миленка!Ама така се гордея с теб!Благодаря ти скъпа!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Йоли!
ОтговорИзтриванеПърво голям поклон пред кулинарните ви умения и страхотния начин на представяне!
Пиша под тази рецепта, защото само след като си напиша коментара и отивам да спретна тези, сигурна съм, много вкусни рогчета:) Те ще са поредната рецепта, която правя от вашия блог, но за първи път публикувам коментар... Реших, че вече е нечестно от моя страна да готвя само от вашия блог и да не ви кажа едно Благодаря! :)
Попаднах на блога ви съвсем случайно през един сайт, в който бяха публикували ваша рецепта (тя беше и първата, която направих от него). По принцип кулинарствам усилено от близо 2 години, откак съм по майчинство. Смея да кажа, че ми се отдава, започна да ми се превръща и в хоби. Но не бих казала, че посещавам много сайтове за кулинария и блогове. Но, смело мога да заявя, че откак попаднах на вашия блог, нищо друго не може да ме спечели!!! Уникален е! Може би, защото сте уникална вие...:) Пак така случайно попаднах и на ваше предаване по една телевизия, видях ви - изключителен човек сте - винаги усмихната и зареждаща зрителите с желание за готвене :))
Сготвила съм доста неща от блога ви, няма нито едно, което да не се е харесало. Дори за рожденния ден на сина ми, 5 от нещата на масата бяха ваша идея:) И обрах овациите разбира се, които всъщност са за вас!
Много писах, но има защо!:)
Продължавайте в същия дух, защото съм сигурна, че има още много какво да ни покажете, на какво да ни научите и най-вече да заразите още много мъже и жени с магията на кулинарството, която притежавате!
Успех! :)
Ема
Мила ми Еми,такива хубави думи си ми написала.Дали наситина ги заслужавам?Та аз съм си музикант,а не професионален готвач.Много се радвам,че така често взаимстваш от рецептите ми.Благодаря ти ог сърце миличка.Дано и занапред продължавам да ти харесвам, и в блога, и в Юлисима.Да ви е сладко на всички в къщи!
ОтговорИзтриванеЙоли, заслужавате тези думи и още как! След като готвите така и не сте професионален готвач, представям си как свирите...:) За съжаление не ви познавам като музикант:(
ОтговорИзтриванеА за рецептите - ще продължавам да "плагиатствам":) И да, мнооооого ни е сладко на всички вкъщи и добре, че сме от тези дето не трупат бързо кг;-)
Благодаря ви още веднъж!
П.П. Позволих си да ви намеря във ФБ и ви изпратих покана за приятелство. Ще се радвам да я приемете и ако ви е любопитно, в кулинарния ми албум ще познаете много от вашите вкусотии :)))
Хубав уикенд!
Ема
Страхотна рецепта, благодаря! Правя ги вече втори път, прекрасни са, както и другите рецепти на Йоли, които съм пробвала! Росица
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Роси.Много си мила.Да ви е сладко на всчки в къщи!
ОтговорИзтриванеЗдравейте и от мен.
ОтговорИзтриванеОткакто попаднах на сайта Ви, мила Йоли и започнах да правя вкъщи някои от рецептите Ви, мъжът ми ми каза: "Станала си страхотна готвачка".
Благодаря Ви за хубавия сайт.
Желая Ви много здраве и щастие и още дълго време да ни радвате с Вашите прекрасни ястия.
Здравей Ели.Толкова ме зарадва коментара ти!Благодаря ти от сърце,мила.Да ви е сладко на всички в къщи, весели празници ... и ... вече сме на "ти",нали?
ОтговорИзтриванеZdraveite i ot men.Strahotni rog4eta.Toku 6to gi napravih.Nqmam dumi za va6iqt blog,tuk vsi4ko mi haresva a sega imam vreme i zapo4vam da pravq vsi4ki va6i recepti.Izvinqvam se 4e pi6a ne na balgarski no az sam v 4ujbina i ne moga da pi6a s dr bukvi ot tuk.S risk da se povtorq az sam o4arovana ot vas i va6ite tvoreniq.Poklanqm vi se do zemqta.Ve4e vseki den vlizam v bloga vi da opitvam po edna va6a recepta,abe vsi4ko,ama vsi4ko e prekrasno tuk.Blagodarq vi ot sarce,4e vi ima i da ste jiva i zdrava i dalgi godini da ni radvate.S uvajenie Janet.
ОтговорИзтриванеЖане,ти направо ме накара да се изчервя ... толкова си мила с мен.Дано наистина оправдая доверието ти.Благодаря ти за хубавите думи,много прегръдки от мен и весела Коледа!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли. Поздравления за невероятната рецепта - много лесна и изключително вкусна. Направих я с обикновен кашкавал и сирене и също се получи много добре. За майка с 2 малки деца като мен, на която времето все не стига тези рогчета са чудесно кулинарно "спасение". Бих я препоръчала на всеки - няма да съжалявате.Пробвала съм и рецептата за картофени соленки - също много сполучлива. Поздрави от Варна. Мария Добрикова
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Мими.Много се радвам,че харесахте рогчетата.Да им е сладко на малчуганите!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,
ОтговорИзтриванеНабелязала съм си почти половината рецепти от блога ти, но започнах с тази. Е, соленките станаха превъзходни! Колкото до оправданията, че не си готвач, а музикант - не се приемат! Баща ми е цигулар и готвеше превъзходно, а и най-интересните рецепти, които знам са все от негови колеги. Така че, хората на изкуството пренасят този творчески подход към всичко, което правят в живота си. Това личи и от начина, по който представяш рецептите си. Благодаря ти, че си толкова усмихната, позитивна и лъчезарна! Сърдечни поздрави и доготвене: Мая М.
Здравей, скъпа Йоли ! :))))))))))
ОтговорИзтриванеДнес направих тези прекрасни кифлички. Какво да ти кажа, станаха изключително вкусни. Даже вече са на привършване. Интересното е че не успях да намеря пушен кашкавал и ги направих с обикновен и станаха супер ароматни и това е от подправката ким, която много ми хареса! Благодаря ти за свежите идеи. Слънчеви поздрави :)!
Ех,Майче .... толкова драго ми стана от думите ти.Така са мили и ценни.Благодаря ти от сърце мила!
ОтговорИзтриванеНелка,благодаря ти скъпа!Да им е сладко на всички.И с обикновено кашкавалче пак става,но май и аз така ги правя напоследък.
има ли нещо твое, което като го приготвя и да не кажем всички вкъщи ммммммммм-НЯМА.Лесна, точна и изключително сполучлива рецепта.Искрени благодарности и поздрави :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Танче, много си мила. Да ви е сладко и хубаво лято.
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусни и ароматни соленки. Тази седмица ги правя за втори път. Рецептата е много,много точна.
ОтговорИзтриванеНаси
Здравейте Йоли,
ОтговорИзтриванеНаправих тези рогчета и наистина са невероятно вкусни. Бих искала да попитам дали може от предната вечер да се направят и чак на сутринта да се изпекат?
Елена
Много ти благодаря,Наси.И аз ги харесвам.Знам рецептата от една баба,която за жалост вече не е между живите.Старите рецепти са истинска класика.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЕли,не съм опитвала,но не мисля,че ще има проблем.Няма как да узнаеш,ако не пробваш.И после те моля да споделиш тук как се е получило.Ще е от полза за всички.Благодаря ти.
Ох, аз пак минавам оттук да се разпиша. Обаче не мога да не споделя овациите и аплодисментите, които получих, защото се дължат изцяло на теб, скъпа Йоли. Вчера правих соленките сигурно за 124 път. Между две примлясквания, мъжът ми се обърна към мен и отсече: "Ти си гений".Е, смятам, че тези думи не се отнасят за мен, а за теб. Разбра ли? Гений си!
ОтговорИзтриванеХа, ха, Майче, направо ме разби. Ти си си ги направила соленките, заслугата си е изцяло твоя. Благодаря ти миличка, страшно много ме зарадва!
ОтговорИзтриванеДобре де, тогава решаваме, че и двете сме гениални и си стискаме ръцете:)
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли! Преди седмица приготвих рогчетата и се получиха идеално. Благодаря за точната рецепта!
ОтговорИзтриванеМежду другото от известно време ми се показва само първата снимка от поста, останалите не излизат. Само при мен ли е така?
Аааааааа,Цвети,много ти благодаря,че ми обърна внимание.Нещо съм ги изтрила май по погрешка тези снимки.Веднага ще ги оправя.Благодаря ти,че опита тези соленки.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеJoli, izvinqvam se za latinicata, snimkite otnovo ne se vijdat, no tova ne popre4i snoshti da probvame receptata! Satanaha vylshebni, kato byaha topli imaha vkus malko na brazilskiq hlqb na Happy (mislq, 4e slojihme malko pove4e topeno sirene ot neobhodimoto).
ОтговорИзтриванеStrahotna recepta! Blagodarya! :)
Веси, благодаря, че ги опитахте!
ОтговорИзтриванеМного се рдвам, че са ви харесали.
Желая ви весели и уютни празници!
Здравей Йоли, днес за обяд направих твоите рогчета. От няколко дни им се канех :):)Искам само да ти благодаря и да ти кажа, че не само тази, а всички твои рецепти, които съм пробвала са невероятни. Сърдечни поздрави: Гери Аврамова :):):)
ОтговорИзтриванеDNES GI OPITAH STRAHOTNI SA, STANAHA CHUDESNI,BLAGODARIA ZA HUBAVATA RECEPTA,SHTE GI PRAVIA PO CHESTO, MNOGO NI HARESAHA :)
ОтговорИзтриванеМного, много се радвам! Благодаря ти от сърце, да ви е сладко на всички!
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта, непременно ще я направя но като отида до децата в щатите. Йоли само не мога да разбера с какво са наръсени нарязаните парчета преди да се завият! Благодря предварително!
ОтговорИзтриванеЮлия
Ще се радвам са ги опитате, Юле. Благодаря ти! Поръсила съм ги със сминдух или шарена сол. Може с червен пипер, с различни подправки... Ти си прецени, вариантите са много . Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеПравих рогчетата и станаха страхотни!!! Нямах пушен кашкавал и сложих обикновен. Поръсвах с черен кимион, сусам и кимион на зърна. Рецептата беше много точна!!! Поздравления за всички вкусотии с които ни радвате!!!
ОтговорИзтриванеПрочетох рецептата Йоли, даже я преписах и смятах да я направя, но видях че няма яйца. Извинявай за въпроса - така ли е рецептата - без яйца и каква е разликата с яйца и без тях? Пепи Деликостова
ОтговорИзтриванеЗдравей Пепи. Много ще се радвам да опиташ соленките. Надявам се да ти допаднат. Не, няма яйца в рецептата. Сирената служат вместо яйца за спойка, дават еластичност и вкус. Благодаря ти и приятно майсторене.
ИзтриванеЗдравей мила Йоли! Благодаря за отговора! Толкова ми харесаха, че тази седмица ги правих два пъти!! Втория път експериментирах със сирене чедър, малко лют червен пипер, ммм..и мекички и пухкавки, станаха неприлично вкусни! Прегръдки мила! Пепи Деликостова
ИзтриванеЕй, Деси! Чудна си ми ти! Благодаря ти отново! Нямаш представа колко съм доволна да чуя, че си експериментирала! Само така, мила! Страхотна си!
ИзтриванеАх тиии...чаровницее. :) май ще ми купуваш премяна - Пепи съм, Пепи Деликостова))) Е, може и по една бира, хаха! Благодаря ти, за всеки намираш да кажеш по една блага дума! Сърдечни благодарности!
ИзтриванеЕеееееее, Пепи, ами така ме шашна с тази интересна фамилия, че се огелпих. Я кажи, Дели от луд ли идва? Че аз съм Делибозова и знам, че делия е луд човек. Ей такъв, като мен, пълна кукувица. Давай прегръдка бързо!
ОтговорИзтриванеХахаха, точно от луд! От мъжът ми нося тази фамилия, но тя важи с пълна сила и за мен! Имам ли продукти и малко свободно време = Дели с картечница )))) ;) Прегръдки мила! Пепи Деликостова
ИзтриванеВеднага заподозрях, че сме от една кръвна група! Дели ти отива повече от Пепи. Пак прегръдка!
ИзтриванеМного хубави, само смених маслото с мас и вместо кифли, станаха багетки.
ОтговорИзтриванеЕха! Супер идея е това с маста. Аз много обичам всичко с мас, отсега знам, че и твоят вариант ще ми хареса много. Благодаря ти за чудната идея! Радвам се, че ги опита.
ИзтриванеЩе се радвам, ако занапред пишеш в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти, а и ми е трудно да се справям и на двете места. Благодаря за разбирането.
А с каква подправка е поръсено тестото преди да се направят кифличките?
ОтговорИзтриванеЗдравей. Тъй като в рецептата няма подобно нещо, реших да не го пиша. Всеки може да ползва подправките, които обича най-много. В случая това е смлян кимион. ще се радвам да ги опиташ, благодаря ти!
ИзтриванеЗдравей Йоли, аз също направих рогчетата и станаха страхотни. Покрай мен и съседите ги направиха. Сега една моя прятелка ме помоли да приготвя няколко неща за рожденният и ден и бих искала отново да ги направя. Поради липса на време обмислям варианта да ги замеся от вечерта а да ги оформя и опека на следващия ден. Дали резултата ще е същия? Благодаря ти предварително. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието на всички ви, Ели. Много ме зарадва! Да, спокойно можеш да си направиш тестото от предния ден. Правила съм го неведнъж, чудесни стават после.
ИзтриванеЗдравейте, Йоли! Рецептата изглежда уникално и реших да я приложа. Аз често меся и точа и съм сигурна, че е много сполучлива. :) Имам следния въпрос - искам да почерпя за рожденния си ден колеги в офиса (който се пада в понеделник) , но стоенето в кухнята през уикенда не ми е фаворит. Ще се отрази ли на консистенцията на хрупкавото тесто (което според мен се получава) и вкуса на рогчетата, ако ги приготвя и изпека в петък вечерта и ги занеса за почерпка в понеделник? Искам да са оптимално вкусни ;) :) Благодаря предварително! Деси.
ОтговорИзтриванеЗдравей Деси. Да, много са вкусни соленките, но определено са най-добри в деня, в който са изпечени. Не са хрупкави, напротив. Можеш да ги сложиш в кутия за да ги съхраниш меки. Само това бих ти препоръчала. Ще се радвам, ако ви харесат на всички. Благодаря ти.
ИзтриванеПривет и от мен. :)
ОтговорИзтриванеПопаднах на тази рецепта, търсейки как да използвам някакви изостанали или на път да се развалят продукти вкъщи. Така моите рогчета се получиха с пълнозърнесто брашно, с гауда вместо пушен кашкавал и козе сирене вместо краве. Плюс чесън и розмарин, от които, както се оказа, можеше да сложа и още.
А самата рецепта беше страхотна за изпълнение, наистина всичко се получи перфектно и много благодаря. Удоволствие за приготвяне.
Дали има проблем, че избрах да замразя половината от рогчетата? Оформих цялото тесто, но изпекох само една тавичка, а другите пъхнах във фризера.
https://i.imgsafe.org/cb20ebaa9f.jpg
Ах, какви надутички са станали! Благодаря ти Дани! Много се радвам, че са ти харесали. А най-много се радвам, че си експериментирала. Това е красотата на готвенето! На човек му е нужна само идея, нищо повече. Оттам нататък всичко е в неговите ръце. Браво на теб! И да, разбира се, че можеш да ги замразиш. И това е супер идея и ти благодаря за нея.
Изтриване