Продукти за тестото
120 г меко масло
60 г пудра захар
1 яйце
1 ванилия
250 г брашно
Продукти за крема
100 г течна сметана
100 г черен шоколад
20 г масло
200 г ягоди
2 с.л. коняк
100 мл подсладена течна сметана
1 връзка пресен босилек
суров шам фъстък за поръсване
Приготвяне
* Разбъркайте маслото със захарта и ванилията. Добавете яйцето и с брашното бързо омесете меко тесто. Оставете го в хладилника за 20 минути.
* Разпределете тестото във формички за тарталетки. Надупчете го с вилица и изпечете до розово в загрята на 180* фурна за около 10 -15 минути.
* Затоплете сметаната до кипване. Прибавете шоколада и маслото и бъркайте докато се разтопи напълно. Разсипете топлия крем в изпечените маслени кошнички и оставете да се стегне.
* Сложете листата от връзката босилек в подходящ съд и ги пасирайте с пасатор. Разбийте сметаната на сняг и я смесете с няколко лъжички пасиран босилек.
* Нарежете ягодите на половинки, залейте ги с коняка и ги оставете да се мариноват за половин час.
* Гарнирайте шоколадовите тарталети с маринованите ягоди. Върху тях сипете по една лъжица от босилековата сметана и поръсете с шам фъстък. Да ви е сладко!
-
Zdravei,Yoli!
ОтговорИзтриванеZapo4va se s prigotovleniata za moite dvama rojdennika i estestveno pochti vsichko shte e ot tvoite recepti:)tezi tartaletki izglejdat prekrasni,no az ne obicham alkohol,a i povecheto gosti shte sa deca,ta se chudeh kakvo moga da polzvam za iagodkite???
Thank you
Чудесен празник ви очаква! Да са ти живи и здрави! Много се радвам и ти благодаря от сърце, че си избрала мои рецепти за този хубав ден. За ягодките в тарталетките ... о,не се безпокой,просто не слагай алкохол.Те са си достатъчно ароматен плод,нищо не им трябва.Хубав празник ви желая и бъдете здрави.
ОтговорИзтриванеколко е диаметъра на формичките
ОтговорИзтриванеТова няма абсолютно никакво значение. Тарталетите са малки сладкиши, колкото за няколко хапки. Има няколко вида форми, варират от 3 до 5 см. Каквито и да избереш, пак ще е добре. Наистина няма значение при този вид сладкиши.
Изтриване