сряда, 17 септември 2008 г.

Картофени канапета с домати и сирене






Продукти за 4 канапета

4 средно големи картофа
сол
черен пипер
олио

4 резена домати
4 парчета сирене

2 скилидки чесън
1 клонче пресен розмарин или 1 ч.л.сух

Приготвяне

Обелете картофите и ги настържете на едро ренде.Осолете ги на вкус и ги изстискайте с ръце за да изтече сокът им.Подправете с черен пипер.В тиган,намазан с малко олио сипете по една лъжица от картофите,притиснете ги отгоре,така че да се получи питка и оформете на кръг.Полейте отгоре с малко олио.За улеснение може да използвате метален ринг.На средно силен котлон изпечете картофените канапета от двете страни.

Сложете изпечените картофени подложки в тава,покрита с хартия или фолио.Върху всяка сложете по едно кръгло резенче домат.Накълцайте розмарина и чесъна на ситно и го наръсете върху доматите.Полейте с малко олио и отгоре сложете по едно парче сирене.Преди поднасяне запечете в гореща фурна.

4 коментара:

  1. Здравей, Йоли!
    Благодаря за идеята! :)
    Аз добавих към настърганите картофи едно яйце и джоджен (с такава смес правим пататник в моя край) - чудно стана :)
    Желая ти да бъдеш все така креативна и позитивна!

    Поздрави,
    Ваня

    ОтговорИзтриване
  2. Ей,Ванче,мислех,че никой никога няма да ги направи тези картофки.Нямаш представа колко ме зарадва!Благодаря ти сърдечно.А пататника и целия родопски край ми е много любим.

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли,благодаря ти за лесната рецепта. Аз добавих розмарин и стана страхотно.

    ОтговорИзтриване
  4. О,да!Страхотно си направила!С розмарин наистина ще е прелестен вкуса.Много,много ти благодаря,че ги опита. Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване