събота, 6 септември 2008 г.

Салата от спаначени коренчета






Продукти за 1 салата

2 ч.ч. почистени коренчета от спанак
1 - 2 скилидки чесън
1 каф.ч. зехтин
сок  от 1 лимон
сол на вкус

Приготвяне


* Почистете спаначените коренчета, измийте ги добре и ги бланширайте за няколко минути във вряща подсолена вода. Не ги преварявайте, трябва да останат хрупкави. Шокирайте ги под студена вода за да прекъснете процеса на варене и отцедете в цедка.

* Счукайте чесъна в хаванче с малко сол. Прибавете на тънка струйка зехтина като бъркате непрекъснато с лъжица. Подправете с лимон и сол.
* Залейте охладените коренчета със соса, гарнирайте със счукани орехи и магданоз и сервирайте. Да ви е сладко!


.

Няма коментари:

Публикуване на коментар