четвъртък, 25 септември 2008 г.

Пълнени бисквити



Продукти за 24 - 26 броя

2 яйца
1 ч.ч. захар  (200г )
1 каф.ч. олио (70мл)
2 с.л. мед
2 с.л. какао
1 с.л. нес кафе на гранули
2 ванилии
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно за средно твърдо тесто (300г)

Пълнеж

150 г микс от едро счукани ядки по избор
2 с.л. коняк
125 г меко масло
2 с.л. квасена сметана
2 с.л. захар
черен шоколад

Приготвяне

* Разбийте яйцата със захарта на пяна. Прибавете всички останали продукти без брашното. Разбъркайте. Омесете тесто с брашното. Не слагайте повече от 300г брашно, макар и тестото леко да лепне. Може да го оставите да се стегне за 30 минути в хладилник или като оформяте бисквитите да си набрашнявате леко ръцете.

* Постелете с хартия голяма тава. От тестото направете топчета колкото голям орех.





* Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180* фурна.




* Извадете сладките от фурната и докато са още топли ги издълбайте с помощта на малка виличка.




* Запечете накълцаните ядки и ги смесете с половината от бисквитените трохи. Прибавете захарта , маслото , коняка и сметаната. Разбъркайте.

* Напълнете бисквитите с пълнежа и отгоре полейте с разтопен шоколад.
 



Идеята за бисквитите е от сп."Кулинарен журнал". Там те са публикувани като "Негърчета". Тъй като почти изцяло съм променила рецептата , не посмях да ползвам това име. Много са хубави , опитайте. Бисквитите са най-вкусни след няколко часа или след  един ден. Леко омекват от влагата в пълнежа и стават сочни и много ароманти.

Не изхвърляйте останалите трохи - може да ги използвате за паниране на плодове , за гарниране на кремове и сладолед или за различни видове бисквитени топчета. Да ви е сладко!



10 коментара:

  1. токущо направих тези страхотни бисквитки превъзходни са

    ОтговорИзтриване
  2. Браво Марципанче! Ама какво вкусно име имаш само! Благодаря ти от сърце.Ако не ги излапате днес ще видиш утре колко по-хубави ще са!И на мен са ми любими.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  3. Учудвам се че има толкова малко коментари към тези невероятни сладки .. вкусът им е уникален .. Благодаря за чудесната рецепта!!!

    ОтговорИзтриване
  4. О,благодаря ти мила.Радвам се,че ги опита.Това все пак са си пипкави сладки и може би хората предпочитат да си направят по-бързи бисквити.Предполагм,че заради това са по-малко коментарите.Наистина са хубави,и аз много ги харесвам.Благодаря ти още веднъж и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли, прекрасни бисквитки! Ето как се получиха при мен :

    http://easypeasydishes.blogspot.com/2014/11/blog-post_4.html

    Поздрави :) !

    ОтговорИзтриване
  6. Ооооо .... Страхотни бисквитки ! Толкова хубави са станали! Много, много ти благодаря, Диди. Така ме зарадва!

    ОтговорИзтриване
  7. Сладките се надуха много при изпичането и станаха огромни. Не разбирам защо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз не разбирам защо. Ако са като орех в сурово състояние ще се увеличат двойно при печенето. Не бива да са по-малки за да има после достатъчно място за плънката след като се издълбаят. Всъщност, колко огромни станаха? Погледнах предишните коментари, никой не е споменал такъв проблем. Надявам се поне на вкус да са ти харесали. Благодаря, че опита.

      Изтриване
  8. Благодаря Ви Йоли,страхотни ,вече ги правя за 5-ти път.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти харесват! Ац благодаря сърдечно!

      Изтриване