сряда, 17 септември 2008 г.

Пролетна чорбица








Продукти

2 шепи млада коприва
2 шепи лапад
1 връзка листа от репички
3 стръка пресен лук
3 стръка пресен чесън
1/2 китка магданоз
1/2 китка копър
1/2 китка мента или джоджен

30 г масло
1 с.л.брашно
сол на вкус
1 яйце за застройка
1 ч.ч.кисело мляко за застройка
200 г краве сирене

Приготвяне

* Бланширайте за няколко минути във вряла вода копривата и листата от репички. Извадете ги от водата и ги нарежете на ситно.

* В тенджера запържете лука и чесъна в маслото. Добавете ситно накълцаните дръжки на магданоза и копъра, а след това и нарязаният лапад. Разбъркайте и оставете за няколко минути на огъня да се задуши. Прибавете копривата и листата от репичките. Поръсете с брашното и разбъркайте. Сипете толкова вода, че да се получи плътна супа. Посолете на вкус и оставете чорбата да къкри 15-20 мин. Към края на варенето сложете копъра, магданоза и ментата, нарязани на ситно.

* Застройте чорбата с яйцето и киселото мляко. Натрошете сиренето с вилица и го добавете към чорбата. Да ви е сладко!



.

Няма коментари:

Публикуване на коментар