сряда, 17 септември 2008 г.

Зелена крем супа с кнедли от извара и синьо сирене




Продукти

500 г спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1 с.л. нишесте
30 г масло
3-4 с.л. квасена сметана
сол на вкус

150 г кашкавалена извара
50 г синьо сирене
сол , черен пипер

Приготвяне

Нарежете лука,чесъна и дръжките на магданоза и копъра и ги задушете в маслото. Прибавете спанака и останалите копър и магданоз. Налейте малко вода и варете на бавен огън 10-15 мин. Пасирайте зеленчуците до гладкост. Разтворете нишестето в малко вода и го сипете в супата. Долейте вода до желаната от вас гъстота. Овкусете със сол и кипнете отново супата. Отстранете я от огъня и застройте със сметаната.

Претрийте изварата през цедка за да стане гладка. Натрошете на ситно синьото сирене и го смесете с изварата. Подправете със сол и черен пипер.

С помощта на две лъжици оформете кнедли и гарнирайте с тях топлата супа.

Източник : сп.Меню с изменения от моя страна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар