четвъртък, 18 септември 2008 г.

Пилешко руло с гъбен пълнеж







Продукти

400 г бяло пилешко месо
50 г масло
400 г пресни печурки
150 г Рикота
1 яйце
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус
2 скилидки пресован чесън
2 моркова

1 малък патладжан
1 тиквичка

Приготвяне

* Нарежете гъбите и ги задушете в маслото. След като изстинат ги сложете в блендер и ги смелете на паста. Подправете с мащерката , ригана и овкусете със сол и пипер. Добавете сиренето , а след това и жълтъка от яйцето. Разбийте белтъка на сняг и внимателно го прибавете към сместа.

* Нарежете месото на шницели и ги изтънете с чукне. На работният плот постелете лист полиетиленово фолио. Върху него наредете месото , като застъпвате краищата на шницелите. Трябва да получите тънка месна основа с приблизителни размери - 30/40 см. Посолете и намажете месото с чесъна. С картофобелачка настържете морковите на тънки лентички. Наредете ги върху месото. В средата изсипете плънката. С помощта на фолиото завийте месото на стегнато руло.

* Пренесете рулото върху лист алуминиево фолио. Отстранете полиетиленовото фолио и завийте рулото с алуминиевото. Поставете го в правоъгълна тавичка , налейте на дъното вода и изпечете в предварително загрята на 220* фурна за 30 мин.

* Извадете месото от фурната и отстранете фолиото. Нарежете патладжана и тиквичката на тънки ленти и покрийте с тях рулото като редувате зеленчуците. Върнете рулото в тавичката , полейте отгоре с малко олио и запечете ястието до порозовяване на зеленчуците.

2 коментара:

  1. Zdraweite, mnogo mi haresa tazi recepta i mislq da q prigotwq za gosti. Imate li predstawa za kolko choveka e gore dolu i dali moga da q prigotwq ot prednata ve4er i da prestoi ? Blagodarq predvaritelno za otgovora!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря.Разбира се,че можеш да приготвиш рулото от предния ден.Достатъчно е само да го запечеш беко преди сервиране или просто да го стоплиш.И с него спокойно можеш да гостиш 6 души, особено ако има и гарнитура.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване