сряда, 17 септември 2008 г.

Задушени телешки рулади




Продукти

телешки шол, контра филе или рибица
суха мащерка
зеленчуци по избор : морков, чушка, целина, гъби и др.
1 ч.ч.сухо бяло вино
1/2 ч.ч.вода (ако има нужда)
20 г масло, 2 с.л.олио
1 необелена скилидка чесън
2 с.л.брашно
сол, черен пипер
дафинов лист
3-4 листа салвия


Приготвяне

* Нарежете месото на тънки шницели и го изтънете с чукче за месо. Посолете леко и поръсете с малко черен пипер и мащерка.

* Нарежете зеленчуците на тънки пръчици. В средата на всеки шницел сложете снопче от тях и завийте на руло. Забодете с клечка за зъби.






*   В тенджера сложете мазнината да се загрее заедно с малко смлян черен пипер, листата салвия и една разпукана необелена скилидка чесън. Запържете рулцата месо от всички страни до зачервяване.






*  Отстранете чесъна и салвията и поръсете месото с брашното. Разбъркайте и налейте виното. Разредете с вода до получаване на плътен  сос по ваш избор. Посолете на вкус и оставете ястието да се задушава на тих огън до пълна готовност. Сервирайте с варен ориз. Да ви е сладко!



2 коментара:

  1. Страхотна рецепта. Имах само гъби. Добавих и ивички шунка и следвах рецептата. Станаха невероятно вкусни. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много ми е драго да чуя това. Благодаря ти от сърце! Да са ви сладки на всички у дома!

      Изтриване