сряда, 17 септември 2008 г.

Джинджифилови кюфтенца в зеленчуци



Продукти

300 г телешка кайма
1 глава настърган лук
2 скилидки счукан чесън
1 ч.л. настърган джинджифил
сол,черен пипер

печени чушки





Приготвяне

Омесете добре каймата с останалите продукти като и прибавяте по малко вода за да стане сочна.С навлажнени ръце оформете малки кюфтенца колкото орех.Изпържете ги в много малко мазнина в тефлонов тиган.Така по-скоро стават печени.Увийте всяко кюфтенце в тънка лентичка печена червена чушка.Оформете рулце и го прикрепете с клечка за зъби.Можете да нанижете на дървено шишче няколко рулца наведнъж.Намажете от всички страни с малко олио и изпечете кюфтенцата на тиган-грил или на скара.При сервиране отстранете клечките.Поднесете с радлични сосове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар