събота, 20 септември 2008 г.
Солено руло с бутер тесто
Запържваме 3 големи глави едро нарязан лук в малко мазнина,добавяме сол,черен пипер и оставяме да изстине.Задушаваме 300 г гъби и ги подправяме с мащерка.Нарязваме на кубчета 200 г шунка , а в друг съд настъргваме кашкавал на едро.
Разстиламе тестото и по средата слагаме първо лука,върху него-гъбите,после шунката и накрая кашкавала.Внимателно завиваме тестото и залепваме с разбито яйце.Отгоре също намазваме с яйце.Печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда страхотно, Йоли! Вкъщи обаче не се тачи особено пържения лук, с какво мога да го заменя?
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря.Хич не го слагай лука тогава,прекрасно може и без него.
ОтговорИзтриванеМного интересна рецепта!Страшно вкусно стана!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, благодаря ти! Отдавна не съм го правила, добре ме подсети. Да ти е сладко!
ОтговорИзтриване