Продукти
1 голяма глава червено цвекло
1 лимон
1 грейпфрут
100 г орехови ядки
сол
зехтин
Приготвяне
* Обелете цвеклото, разрежете го на две половини и го сварете за 10 минути в силно подсолена вода. Цвеклото не трябва да се разварява, а да остане приятно хрупкаво. Извадете го от водата и оставете да изстине напълно, а след това нарежете на тънки сламки или настържете на едро ренде. Начупете ядките на парченца. Хубаво е да са по-едри за да се усещат в салатата. За по-добрър вкус може леко за ги запечете. Обелете кората на грейпфрута и го нарежете на резенчета, като отстраните горчивите ципи. Режете го върху купа за да запазите отделилия се сок. Измийте добре лимона с топла вода и сапун. Половината изцедете на сок и го смесете със сока от грейпфрута. Другата половина нарежете заедно с кората на кръгчета, след това на лентички и накрая на ситни кубчета. Смесете цвеклото с орехите, лимоновите кубчета и резенчетата грейпфрут. Разбъркайте и подправете със зехтина и цитрусовия сок. Ако има нужда, добавете още сол на вкус. Да ви е сладко!
..
zvuchi interesno! mnogo obichame cherveno cveklo v nasheto semeistvo i sledvashtiat pat kogato kupia ste ia prigotvia tazi salata. ste pisha kak ni e haresalo. blagodaria :-)
ОтговорИзтриванеСофи,насочила си се много добре.Това ми е много любима салата.Нямаш представа колко е свежа с тези лимонови корички и грейпфрута.И запечи малко орехите предварително. Още по-хубаво става.Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеЙоли, перфектно звучи, а тази вечер и мисля да я опитам и й се насладя! Поздравления и благодаря за хубавото предложение! :)
ОтговорИзтриванеРалица
Ще се радвам,ако опиташ,Рали.Аз много я обичам тази салата и често я правя през зимата.Да ти е сладко и на теб.
ОтговорИзтриване