сряда, 17 септември 2008 г.

Руло с Рикота и Филаделфия





 Продукти


250 г рикота
250 г натурално крема сирене "Филаделфия"
1 скилидка пресован чесън
1 главичка стар лук
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
100 г смлени или филирани бадеми1 леко запечени

хляб за тост
зехтин
1 скилидка чесън


Приготвяне

* Смесете двата вида сирене и добре разбъркайте. Подправете със сол на вкус и скилидката пресован чесън. Разстелете сместа на тънък пласт върху парче найлоново фолио. Поръсете с нарязан на филийки кромид лук и магданоз. Ако лука е лют, първо го измийте със студена вода, а после го подсушете с домакинска хартия.

* Започнете да навивате сиренето на руло с помощта на фолиото. Оставете полученото руло във фолиото, стегнете краищата за да придадете правилна и стегната форма. Поставете рулото за половин час в камера или фризер за да се стегне.

* Намажете няколоко филийки хляб за тост с четка с малко зехтин и запечете на сух тиган. Натъркайте изпечените филийки със скилидка чесън, докато са още горещи.

* Извадете рулото от камерата, отстранете фолиото и оваляйте от всички страни плътно с едро смлените бадеми.






 Оставете рулото в хладилник поне за 2 часа. Сервирайте с чесновите филийки. Да ви е сладко!






.

Няма коментари:

Публикуване на коментар