сряда, 17 септември 2008 г.

Пълнени картофи със спаначено суфле





Продукти за 6 порции

6 големи картофа
300 г спанак
1 връзка пресен лук
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
щипка индийско орехче
20 г масло
50 г пармезан
2 яйца
2 с.л.нишесте
зехтин
сол на вкус

Приготвяне

Картофите се обелват,издълбават се и се сваряват за 10 мин.в подсолена вода.

Спанакът се почиства,измива се и се попарва за кратко във вряща,подсолена вода.Отцежда се добре и се нарязва на ситно.Задушава се в маслото заедно с нарязаните лук,магданоз и копър.Овкусява се с индийското орехче,солта и пасирания чесън.Сместа се пасира на фин крем.Добавят се жълтъците,а след това и разбитите на сняг белтъци,които се редуват при смесването с нишестето и настъргания пармезан.

Картофите се пълнят със спаначеното суфле и поливат с малко зехтин.Пекат се до порозовяване в силна фурна.

4 коментара:

  1. Здравейте, Йоли!
    Нееднократно съм пробвала рецептите, които представяте и никога не са ме разочаровали.
    Много ви благодаря за всички вкуснотийки!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Рали.Много си мила.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  3. Поредната рецепта от блога, която стана точно така, както изглежда и изключително вкусна!!! балгодаря ви Йоли, че споделяте с нас тези вълшебни вкуснотии!!! Галя

    ОтговорИзтриване
  4. Ей,Гале,напълно ги бях забравила.Това е и една от първите рецепти в блога,виж само колко е калпава снимката.Но пък са си вкусни,да.Благодаря ти,че ги опита мила. Да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване