сряда, 17 септември 2008 г.

Пълнени калмарчета




Продукти:

250 г малки калмари Лолиго

100 г настърган кашкавал
100 г ситно нарязани рулца от раци
2 скилидки счукан чесън
2 - 3 с.л. наситнен магданоз
сол и черен пипер на вкус

1 с.л. олио за намазване



Приготвяне

* Смесете всички продукти за плънката и напълнете калмарите. Затворете отворите им с клечки за зъби и ги надупчете на няколко места за да може по време на печене парата сободно да излиза от тях. Намажете ги с олиото и ги изпечете на скара или силно загрят тиган грил за около 2 - 3 минути като ги обръщате. Не гответе по-дълго време за да не станат жилави. Да ви е сладко!

.

2 коментара:

  1. Здравейте,можете ли да ми кажете колко време приблизително се пекат,за да не станат жилави?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей и ти.Добавих времето на печене в рецептата,благодаря,че ми обърна внимание на пропуска.2-3 минутки са достатъчни,те са малки и много нежни.Не трябва да се преизсушават и препичат.

    ОтговорИзтриване