Продукти за 6 порции
6 големи глави кромид лук
За плънката
100 г горгонзола
150 г тиква
30 г орехови ядки
20 г масло
сол и черен пипер на вкус
галета за поръсване
зехтин
Приготвяне
* Завийте в алуминиево фолио по отделно всяка глава лук без да я белите. Сложете лука в тавичка и го изпечете във фурна на 200* за окоро 40 минути. Отстранете фолиото и обелете люспите.
* Нарежете тиквата на малки кубчета и я задушете леко в маслото. Прибавете натрошеното сирене и едро счуканите орехи. Овкусете със сол и пипер.
* С малка лъжичка внимателно издълбайте главите лук като внимавате да запазят целостта си. Добавете издълбаната вътрешност към тиквата и разбъркайте.
* Подредете издълбаният лук в тавичка и го напълнете с плънката. Посипете с галета, полейте с малко зехтин и запечете до зачервяване. Ако остане от плънката я сервирайте като я насипете около главите лук. Да ви е сладко!
.
Вчера направих това ястие ,оказа се мноооого вкусно.Приготвя се много лесно и сравнително бързо.Много добре се комбинира с червено вино.
ОтговорИзтриванеНаистина ли?Много,много се радвам.Мислех,че никой никога няма да го направи този лук.Благодаря ти,че така ме зарадва.Наздраве!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, с какъв сос е залят лука?
ОтговорИзтриванеЗдравей. По-светлият сос е от самия печен лук, а тъмното е балсамова редукция. На ястието подхожда пикантността на този оцет. Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеТова изглежда страшно интересно! Задължително ще опитам :)
ОтговорИзтриванеМного интересно става, да, наистина. Рецептата е италианска, а те са страхотни готвачи, както всички знаем. Опитай я и после кажи дали ти харесва.
ИзтриванеЩе се радвам, ако пишеш в сайта ми оттук нататък, тъй като тук повече няма да има нови рецепти, а и ми е трудно да отговарям и на двете места. Заповядай в www.yoli.bg. Благодаря за разбирането и весели празници!