събота, 18 октомври 2008 г.

Гризини с прошуто




Продукти

1 пакет гризини
прошуто крудо(сурово),фино нарязано
горчица
сусам

Приготвяне


Увийте всяка гризина с тънко парче прошуто .

Намажете прошутото от едната страна с горчица и поръсете с леко запечен сусам.

Пригответе гризините непосредствено преди консумация за да не се овлажнят и да омекнат.


4 коментара:

  1. Йоли, супер идея! С какво друго бихме могли да заменим прошутото, така че да се завива лесно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти хареса идеята. Благодаря ти. Можеш да замениш прошутото с тънко нарязан бекон или някаква друга нашенска шунка. Но трябва да е пластично и наистина тънко. Ще прецениш спрямо това, което намериш в магазина. Сега си мисля, че ще стане хубаво и с тънки листчета кашкавал или от тези, които се продават за тост.

      Изтриване
  2. Здравейте
    Какъв дип би бил подходящ за тези гризинки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и от мен. Честно да ти кажа, моето мнени е, че без дип е по-добре. Много е вкусно прошутото, някак си ще изгуби аромата си, ако гризините се топят в някакъв дип. А и вкусът на горчицата също е достатъчен. Но, всичко е въпрос на вкус, знаеш. Може би нещо с лека майонеза, смесена с малко кисело мляко. Овкусена със средиземноморски подправки за да подхождат на прошутото.

      Изтриване