вторник, 14 октомври 2008 г.
Зелена салата с пармезанови крутони
Продукти за 4 порции
1 голяма салата
4 яйца
50 г масло
50 г пармезан
200 г бял хляб - тост
черен пипер
За дресинга
3 счукани скилидки чесън
1 лимон
1 ч.л.паста аншоа или 2-3 филета аншоа
2 с.л.горчица
2 ч.л.сос "Уорчестър"
150 мл зехтин или олио
сол на вкус
Приготвяне
Сварете яйцата 4-5 мин.и ги оставете да се охладят.
В тиган стопете маслото на средна температура и добавете ситно настъргания пармезан.Нарежете хляба на кубчета и го сложете в маслото.Подправете с черен пипер и разбъркайте добре за да може маслото и сиренето добре да полепнат по хапките. Изпържете ги до златисто като разбърквате непрекъснато.
Сложете всички съставки за дресинга в блендер и сипете само 2-3 с.л.от зехтина. Разбийте. Щом се получи гладка паста,добавете останалия зехтин и доразбийте,докато всичко се смеси на хомогенна заливка.
Накъсайте салатата и я залейте с дресинга.Разбъркайте и я разпределете на порции.Наредете отгоре яйцата,нарязани на четвъртинки и посипете с крутоните.
Източник : кулинарно списание
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесна салата, дресингът е нов за мен,но много ми допадна.Благодаря ти, Йоли за прекрасните рецепти :)
ОтговорИзтриванеА аз ти благодаря за хубавите думи и доверието, Дори! Много се радвам, че ти хареса салатата. Весело посрещане на 2016г и много, много здраве и късмет ти желая!
ИзтриванеБлагодаря за пожеланията, на теб ти пожелавам здраве,късмет и още много вдъхновение за нови рецепти :)
ИзтриванеИзглежда супер, но дали можем да пропуснем аншоата в дресинга?
ОтговорИзтриванеРазбира се, че може, Иве! Всичко може в кулинариета. Не забравйя, че става въпрос само и единствено за личен вкус. Него следвай, а не написаните рецепти. Ще се радвам да опиташ салатата, благодаря ти.
Изтриване