Продукти
400 г изцедено кисело мляко
200 г квасена сметана
2 големи краставици
11/2 пакетче желатин (15 г)
чесън
копър
сол
печени бадеми
Приготвяне
Краставиците се накълцват на ситно. В купа се смесва киселото мляко и сметаната . Подправя се на вкус със сол, чесън и нарязан на ситно копър. Разбърква се добре. Желатина се разтваря на водна баня в малко вода и се разбърква с киселото мляко и сметаната.Накрая се прибавят краставиците и салатата се обърква добре.Изсипва се в кексова форма, намокрена със студена вода за да може по-лесно да се обърне салатата когато се желира. Оставя се в хладилник за няколко часа.
При поднасяне гарнирайте с печени бадеми.
Ако се затрудните с обръщането на салатата, първо потопете кексовата форма за кратко в гореща вода.Салатата става много пухкава, а сметаната и придава по-нежен вкус. Не слагам бадемите вътре, защото омекват, а когато са наръсени върху салатата остават хрупкави и с приятен аромат. Салатата би могла да се нарече "Желирана Снежанка", но е по-различна заради сметаната в нея, а и не посмях да се възползвам от името на тази така популярна салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар